TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da çöp çıkmazı: Karabağlar ve Bornova’ya mı bağlayalım?

Buca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumuna gündem dışı konuşmalar damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu söz alarak ilçedeki çöplerin Buca Belediyesi olarak toplanmadığını eleştirerek, “Ne oldu da çöplerimizi Karabağlar ve Bornova Belediyesi çöp araçları topluyor? Buralara mı bağlayalım ilçemizi? Çöp araçlarına benzin alamayacak bir belediye haline geldik” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Buca’da çöp çıkmazı: Karabağlar ve Bornova’ya mı bağlayalım?

Buca Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Meclis Başkan Vekili İlhan Dal idaresinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplasında gündem dışı konular damga vurdu.

BUCA’YA FİLİSTİN İÇİN ÖZEL ANIT ÖNERGRESİ

İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek için Buca’nın en yoğun olduğu yerde Filistinli kadınların ve çocuklarını simgeleyen görsel bir yapının yapılması AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu tarafından meclise önerge sunuldu. CHP’li üyelerin de altına imza attığı önerge meclis divanı tarafından okutularak meclis üyelerinin onayına sunuldu. Önerge, Kültür, Hukuk, İmar ve Çevre komisyonuna sevk edilmesine karar verildi. 

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ AKSU: BAŞKAN ‘ALTIN’ SÖZÜNÜ TUTSUN

Buca Belediyesi’nin doğal afetlere karşı kurduğu BUCAKUT ekibine verilen “altın” sözünün tutulmadığına dikkat çekti. AK Parti Meclis Üyesi Ziya Aksu konuyla ilgili söz alarak, "Keşke Belediye Başkanımız Erhan Bey olsaydı. Şehrimizde malum 3 yıl önce deprem oldu. Depremden sonra Buca Belediyesi dönem boyunca en güzel şeyi yaptı ve BUCAKUT ekibi oluşturdu. BUCAKUT birimi gerekli eğitimleri aldı ve AFAD ile uyumlu içerisinde çalışıyor. Buradan onlara teşekkür ediyoruz. Ancak deprem sonrasında Cumhurbaşkanımızın önerileri ile görevli arkadaşlarımız üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. Buca Belediye Başkanımız da bir hediye takdim etti ve onur belgesi verdi. Birde altın sözü verdi. Ancak aradan 3-4 ay geçmesine rağmen halen daha ödül verilmedi. Ödülün ikramiyenin veresiyesi olmaz. Erhan Başkan hak edilen ödülü arkadaşlara en kısa zamanda vererek sözlerini yerine getirir” diye konuştu. Konuşmasına devam eden AK Parti Meclis Üyesi Aksu, Buca Cezaevi alanı hakkında konuştu. Aksu “Buca Cezaevi kaldırıldı. Bu alan moloz döküm alanına çevriliyor. Buranın moloz alanına dönüşmesini istemiyoruz ve şehrin göbeğine moloz dökülmesi vatandaşları rahatsız ediyor. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli. Bugüne kadar moloz döküm alanı olarak Belediye nereyi kullanıyorsa orayı kullansın” dedi.

PAZARCILARIN SORUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜLMELİ

AK Parti Meclis üyesi Zülfiye Kula Buca Cezaevi alanın arkasındaki pazar yerinin tuvalet sıkıntısına çözüm bulunmasını dile getirdi. Söz hakkı alan Kula, pazar yerlerindeki tuvalet sıkıntısını dile getirerek, "Cezaevinin arkasında 7 aydan beri açılmış pazaryeri var. Ancak pazarcılarının lavabo sıkıntısı hala çözülmüş değil. Daha öncede bu durumu meclise iletmiştik. Bizlere ne zaman çözülecek diye isyan ediyorlar. Pazarcılar bu konudan mağdur ve desteklerinizi bekliyorlar” diye konuştu.

Ekrem Gündoğdu

GÜNDOĞDU’DAN İKİ İLÇE GÖNDERMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ise Buca’da çöplerin toplanmadığını dile getirerek, "Buca’mızın meclisine son 4 ay kaldı. Buca'da yaşarsan oturursan Buca’nın sorunlarını bilir tespit edersiniz. Biz ömrümüzün 50 senesini geçirdik. Aşımız burada işimiz burada… Buca'nın sokaklarını dolaşıyoruz çöpler almış başını gitmiş. Çöp olayını bir türlü çözemeyen bir belediye… Çöp araçlarımıza ne oldu da çöpleri toplayamıyoruz? Ne oldu da çöplerimizi Karabağlar ve Bornova Belediyesi çöp araçları topluyor? Buralara mı bağlayalım ilçemizi? Çöp araçlarına benzin alamayacak bir belediye haline geldik. Çöpümü toplamayacaksınız park bahçeye bakmayacaksınız ne yapacaksınız? Belediye başkanımız ve yardımcıları çıksın sokaklara baksın. Çöp almış başını gitmiş. İnşallah 4 ay sonra Buca’yı AK belediyecilik ile tanıştıracağız” diye konuştu. Buca’da 4 adet benzinlik istasyonu kalması ve vatandaşların bu konuda sorun yaşadığını dile getiren AK Partili Gündoğdu, "2 benzinliğimiz kapandı. Menderes Caddesi’ne çıkın Şirinyer'deki istasyonun önünde kuyruk var. Buradaki vatandaşların durumu ne olacak? Cemil Şeboy tesislerinin oradaki benzinlik kapandı. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız, vatandaşlar, sorun yaşıyor. Keşke başkan burada olsaydı. Bize mazeret sunuyor. Başkanlık makamı mazeret yürütmek makamı değil, başkanlık makamı çözüm üretme makamıdır. Buca'da kala kala 4 benzinlik kaldı İzmir’in en kalabalık bölgesinde 4 tane benzinlik var. Ya kapatıyoruz ya da satıyoruz. Satmayı bile beceremiyoruz. Çoğu gitti azı kaldı. Önümüzde 4 aylık meclis kaldı. Artık Buca'nın dertlerini dinleyen uygulayan bir belediye ile ilçemizi tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Vekili Dal, AK Partili Gündoğdu'ya yanıt vererek, “Benzin istasyonları ile ilgili kira sürelerinin dolduğu ve kiracıların kiralarını ödemediği için istasyonların boşaltıldığı söylendi. Tekrar açılabilmesi için bundan sonrasında da yasal bir süreç var. Umarız ki bu sürek uzatılmadan çözülmüş olur” dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Buca Belediyesi, elektrik borçlarını ödeyemiyor!

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.