TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca Meclisi’nden Başkan Duman’a tam yetki

Mayıs ayı Buca Belediyesi Meclis Toplantısında Başkan Duman’a belediyeye ait 3 şirkete idareci ataması için tam yetki verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 17:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca Meclisi’nden Başkan Duman’a tam yetki

SEMİ TEKTAŞ- Buca Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Görkem Duman idaresinde gerçekleştirildi. Yerel seçimler sonrasında 2. toplantısını gerçekleştiren mecliste Başkan Duman’a belediyeye Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş, Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Limited Şirketi ile Üzümkent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Anonim Şirketlerine idareci atanması konusunda tam yetki verildi. Oy birliği ile meclisten geçen önergede Başkan Duman’a atamalar konusunda tahakküm altında kaldığı eleştirileri getirildi.

BAŞKANA TAM YETKİ

Buca Belediyesinin yüzde 100 pay sahibi olduğu Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş (BUCAMAR), Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Limited Şirketi ile Üzümkent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Anonim Şirketlerine 5 yıl süre ile yapılabilecek genel kurul toplantıları ve yönetim kurulu toplantılarında, belediyenin tüzel kişiliğinin temsili ile şirket idarecilerinin atanması konusunda belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman’a tam yetki verilmesi istemine dair önerge oy birliği ile kabul edildi.

TOPLU SÖZLEŞMELER YENİLENDİ

Buca Belediyesinde görev yapmakta olan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışan memurlar ile 5393 sayılı Kanunun 49. Maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin üyesi olduğu ve belediyeye en çok üye çoğunluğuna sahip yetkili sendika ile Buca Belediyesi arasında görev süresi itibarıyla imzalanan/imzalanacak tüm toplu sözleşmelerin yenilenmesi amacı ile Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman’a yetki verilmesi istemine dair önerge oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS CANLI YAYINLANACAK

Geçtiğimiz ayki meclis toplantısında gündeme getirilen meclis toplantıları canlı yayınlansın önergesi mecliste bulunan tüm partilerin oyuyla kabul edildi. Konu hakkında konuşan Başkan Duman, “Bizlerde meclisimizin canlı olarak yayınlanmasını istiyoruz. Bunun için teknik alt yapıyı ve ödeme planını hazırlayacağız. Önümüzdeki ayda hemen olmazsa bile birkaç ay içinde hemen yayınlara başlayacağız” dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.