TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca Cezaevi alanında Bakanlığın plan yetkisi devre dışı!

Buca Cezaevi alanının yeşil alan olarak planlanmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yargı mücadelesinde bir kritik karar daha açıklandı. Bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etti

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca Cezaevi alanında Bakanlığın plan yetkisi devre dışı!

Muhabir Rabia Aykut- Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanı planlarına dair yargı süreci tam gaz devam ediyor. Alanın kamusal yeşil olan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yargı mücadelesinde bir kritik karar daha açıklandı. İzmir 6. İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etti. Bu kararla bakanlığın alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkmış oldu. Kararın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’dan detaylı bir açıklama geldi. CHP’li Aydın açıklamasında, “Buca Cezaevi arazisi halkındır. Bakanlığın, arazide plan yapma yetkisine sahip olmak için yaptığı rezerv yapı alanı ilan kararı iptal edildiği için bu karara dayanarak imar planı yapma yetkisi dayanaksız kaldı” ifadelerine yer verirken, karar gerekçelerini de paylaştı.

TÜMÜYLE YEŞİL ALAN OLMALI

Aydın açıklamasında, “Buca cezaevi arazisinin inşaata ve ranta açılması isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın rezerv yapı alanı ilan kararı iptal edilmiş oldu. Bu karar iptal edildiği için Bakanlığın, bu karara dayalı olarak yaptığı rant ve inşaat planı da hukuki olarak dayanıksız kaldı. Tüm zorluklara ve bilinen nedenlere rağmen hukuka olan inancımızı koruyarak, haksızlıklara karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. İzmir halkına ‘öteki’ gözü ile bakanların, halkın kullanımı için ayrılması gereken kamusal arazilere el koymasına karşı mücadeleye devam edeceğiz. Buca cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Başkan Suiçmez: Kötü günler bizi bekliyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.