TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu göç etmek değil kaçmaktır!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği tarafından organize edilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Aslı Şafak, Türkiye’de yaşanılan asimilasyon ve beyin göçüne dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu göç etmek değil kaçmaktır!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği tarafından Ticaret Odası Meclis Salonunda bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte katılan Gazeteci Yazar ve TV programı sunucusu Aslı Şafak, Türkiye’den diğer ülkelere gerçekleşen beyin göçünü değerlendirdi. Şafak, Cumhuriyetin 100. Yılında yaşanılan bu göçün aslında göç etmek değil kaçmak olduğu yorumunda bulunarak: “Gençlerimizin anne babalarıyla bu tarz etkinliklerde buluşuyoruz. Bana hep çocuklarının iyi okullarda okuduklarını, o yüzden iyi yaşamak için yurt dışına göçmek istediklerini söylüyorlar. Ailelerin birçoğu da bu isteğe olumlu bakıyor. Ben de bu duruma çok kızıyorum çünkü Cumhuriyetimizin 100 yılındayız ve 100 yıl önce bu topraklar için savaşan çocukların da anne babaları vardı. Onlar da zorluk çektiler. Ya onlar da savaşmak yerine kaçsaydı, bugün ne durumda olurduk?” ifadelerini kullandı.

aslı 2

YA ONLAR DA SAVAŞMAK YERİNE KAÇSAYDI

Türk kültürünün diğer kültürlerle savaş ve benzeri durumlardan dolayı ister istemez etkileşime geçtiğini dile getiren Şafak, Türkiye’nin asimilasyona çok müsait olduğu bu dönemde, bir de okumuş ve eğitimli grubun beyin göçü yapmasının Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek: “Gençlerimizin anne babalarıyla bu tarz etkinliklerde buluşuyoruz. Bana hep çocuklarının iyi okullarda okuduklarını, o yüzden iyi yaşamak için yurt dışına göçmek istediklerini söylüyorlar. Ailelerin birçoğu da bu isteğe olumlu bakıyor. Ben de bu duruma çok kızıyorum çünkü Cumhuriyetimizin 100 yılındayız ve 100 yıl önce bu topraklar için savaşan çocukların da anne babaları vardı. Onlar da zorluk çektiler. Ya onlar da savaşmak yerine kaçsaydı, bugün ne durumda olurduk? Dahası şu anda Türkiye’de bir asimilasyon da varken. Bunu ırkçılık ya da kötü niyetle söylemiyorum ama Türk halkının artık gündelik yaşamı dahi değişmeye yüz tuttu. Zaten asimilasyon öyle yabancıyla evlendim çocuğum asimile olacak falan gibi bir şey de değil. Asimilasyon para harcadığımız şeylerin, parayı ihtiyaç için mi yoksa gösteriş için mi harcamamızla ve zevklerimizin değişmesiyle ilgili bir durumdur. Günümüze baktığımızda bunların çok değiştiğini gözlemliyorum. Önce bir insan sonra da bir kadın olarak, Türkiye’nin zor şartlardan yine çabalayarak çıkacağını düşünüyorum. Yani bir amaç uğruna olmadığı sürece yurt dışına yerleşmenin bir mantığı yoktur. Çünkü bu göç etmek değil kaçmaktır!” dedi.

aslı 3

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'tan Başkan Soyer’e ziyaret

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.