TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bu düzen böyle gitmez’: 1 Mayıs’ta Gündoğdu’ya 4 koldan çıkarma!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramına sayılı günler kala İzmir’in 1 Mayıs Bayramı programına ilişkin konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Gündoğdu’ya dört koldan çıkarma olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 12:34
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
‘Bu düzen böyle gitmez’: 1 Mayıs’ta Gündoğdu’ya 4 koldan çıkarma!

Dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramına sayılı günler kala İzmir’in 1 Mayıs programı da belli oldu.
Uzun yıllardır 1 Mayıs’ın yoğun katılım ve coşkuyla kutlandığı İzmir’de bu yılda da kentin A’dan Z’ye tüm bileşenlerinin katıldığı geniş kapsamlı bir program yapılması bekleniyor.
Kentteki 1 Mayıs’ın tertip komitesinde yer alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’in 1 Mayıs programına ilişkin İLKSES’e konuştu. Sarı, 1 Mayıs’ta Gündoğru’ya dört koldan çıkarma yapılacağını söylerken 31 Mart yerel seçim sonuçlarının 1 Mayıs ruhuna da olumlu etkisi olacağını ifade etti.

ALANI DOLDURUP HAKLI TALEPLERİMİZİ ORADA HAYKIRACAĞIZ

1 Mayıs’ta İzmir’de topyekun bir bayram kutlaması olacağını ifade eden Sarı, “1 Mayıs’ta İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş ile İzmir Barosu’nun oluşturduğu tertip komitesiyle ‘Bu düzen böyle gitmez’ şiarıyla ülkede yaşanan yoksulluğa, sefalete, açlığa ve işsizliğe karşı 1 Mayıs alanında olacağız. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri içerisindeki bileşenler ve siyasi partilerle alanı doldurup haklı taleplerimizi orada haykıracağız. İzmir’in bütün milletvekilleri ve belediye başkanları 1 Mayıs’ta bizlerle olacaklar. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı çıkanlar, demokrasi ve barış talep edenler yan yana gelecek” dedi.

1 mayıs

TÜM KORTEJLER DÖRT KOLDAN YÜRÜYÜŞE GEÇECEK

İzmir’in 1 Mayıs programına ilişkin de bilgi veren Sarı, “1 Mayıs’ta saat 10.00’da Gündoğdu Meydanı’nı tertip komitesi olarak telsim alacağız. 11.00’de tüm kortejler dört koldan yürüyüşe geçecek. Basmane’deki sendika binasının önünden DİSK ve DİSK’in arkasından gelen siyasi partiler ve gruplar olacak. İkinci Kordon’daki Borsa Binası’nın oradan KESK ve KESK’in arkasından gelecek olan siyasi partiler olacak. Limandan Türk-İş gelecek. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden de TMMOB, İzmir Barosu, TTB ve yöre dernekleri, tiyatrocular ve köy enstitüleri gibi bu ülkenin aydınlık yüzleri gelecek. Saat 13.30 gibi alana girişler tamamlanıp program başlayacak. Enternasyonal Marşıyla açılış yapıldıktan sonra ortak bildiri metni okunacak. Programın sonunda ise Moğollar konseriyle birlikte 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü sonlandıracağız. Yani Gündoğdu’ya dört koldan çıkarma olacak” diye konuştu.

memiş sarı

UMUT YERE DÜŞMEDİĞİ SÜRECE… 

31 Mart yerel seçim sonuçlarının ülkedeki umudu yeniden canlandırdığının altını çizen Sarı, seçim sonuçlarının 1 Mayıs ruhuna da etki edeceğini belirterek “14-28 Mayıs’ta bu ülkede yaşanan süreç 31 Mart yerel seçimleriyle başka bir havaya büründü. Çünkü insanlar artık açlıkla, yoksullukla, işsizlikle boğuşmak istemiyor. 31 Mart’ta bu ülkenin halkı artık yoksul bir halk olmak istemediğini ve iktidara teslim olmak istemediğini ifade etti. Rövanşı çok güçlü bir şekilde aldı. İktidara seslenerek ‘Güç bizde, istediğimiz zaman istediğimiz şeyi yapabiliriz’ mesajını çok net verdi. Doğal olarak bunun coşkusu, umudun tekrar dirilmesinin katlanarak büyüyen bir 1 Mayıs’a dönüşeceğini düşünüyoruz. İstanbul’da da Taksim tartışmaları son gaz gidiyor. Her ne kadar iktidar yasaklamaya kalksa da Anayasa Mahkemesi kararında Taksim Meydanı’nın işçilerin alanı olduğu çok net bir dille ifade edilmiştir. Taksim alanına da büyük bir coşkuyla başlayacak. İktidar ‘olay çıkardılar’ gibi bahanelerle bu umudu kırmaya çalışacak ama… İddia ederek söylüyorum umut yere düşmediği sürece biz karanlıktan aydınlığa giden bu yolda demokrasi, barış ve adalet özlemimizi her yerde ülkenin her alanında ve meydanında bağırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.