TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’da ‘akaryakıt’ gitti yeni plan geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesinde şahıs mülkiyetinde olan iki parselin imar planında değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle birlikte bölgenin “Ticaret-Turizm Alanı” ve “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” kullanımları kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:25
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bornova’da ‘akaryakıt’ gitti yeni plan geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesinde şahıs mülkiyetinde olan iki parselin imar planında değişiklik yaptı.

Yapılan plan değişikliği kapsamında; Kavaklıdere Mahallesi 13166 ada 1 parsel ve 13167 ada 1 parsellerde kullanım kararlarının ve imar hatları yeniden düzenlenerek 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hazırlandı ve bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

Hazırlanan plan raporunda, Batıçim ve İZBETON’a komşu taşınmazların mevut planlarda arsa niteliğinde olduğu ve il geneli için önemli bağlantıları sağlayan İzmir Çevre Yolu ve Kemalpaşa Caddesi’nde bulunduğu belirtildi. Raporda ayrıca, parselin birinin 3 bin 227 metrekare ve diğerinin de 4 bin 459 metrekare yüzölçümünde olduğu belirtildi.

Plan raporunda yer alan bilgilere göre; planlama alanı, mevcut planlarda 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında “Kentsel Gelişim Alanı” kullanımında kalıyor.

Planlama alanı, mevcuttaki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda ise “Ticaret-Turizm Alanı” ve “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” kullanımında kalıyor.

TİCARET-TURİZM İLE AKARYAKIT KARARI KALDIRILDI

Öte yandan; yapılan plan değişikliği ile planlama alanlarının “Ticaret-Turizm Alanı” ve “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” kullanımları kaldırıldı.

Plan değişikliği gerekçesi olarak ise, “Ticaret-Turizm Alanı” kullanımında hem alanın bitişiğinde depolama ve sanayi işletmeleri ile mezarlık bulunmasının hem de ulaşım bağlantılarının yetersiz olmasından dolayı yatırımların hayata geçirilmemesi ile bölgenin yakınında birçok alternatif akaryakıt istasyonu bulunması nedeniyle akaryakıt istasyonunun da hayata geçirilememesi gösterildi.

Yapılan plan değişikliğiyle birlikte bölgenin imar “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” olarak değiştirildi. Plan raporunda, toplam inşaat yoğunluğunun korunacağı ve eski terk oranının yasal zayiat miktarı olan yüzde 45’e tamamlayacak şekilde planlama yapılacağı belirtildi.

Plan kapsamında ayrıca pasif yeşil alan ve otopark artırılırken yol alanı azaltıldı.

Revizyonla birlikte 3 bin 227 metrekare olan akaryakıt ve servis istasyonu ile 4 bin 460 metrekare olan ticaret-turizm alanı kullanımları kaldırıldı. İki kullanım 6 bin 939 metrekare olarak konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlendi.

Plan değişikliğiyle birlikte önceki planlarda yer almayan pasif yeşil alan 884 metrekare olarak bölge planına eklendi. Bin 987 metrekare olan yol alanı bin 589 metrekareye düşürüldü. Mevcutta 245 metrekare olan otopark alanı ise 507 metrekareye çıkarıldı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.