TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama’ya yeni su tesisi: Planlar askıda!

Su kaynakları ve suyun verimli kullanımı konusunda atılan adımlara bir yenisi daha eklenirken Bergama’nın Kaleardıceber Mahallesi’nde paket arıtma su tesisi yapılabilmesi için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanarak askıya çıkarıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 10:41
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bergama’ya yeni su tesisi: Planlar askıda!

Sürdürülebilir gelecek ve iklim krizine karşı su tüketiminin minimize edilmesi için İzmir genelinde su tesislerinin sayısı günden güne artarken bir yenisi için daha harekete geçildi.
Bergama’nın Kaleardıceber Mahallesi’nde paket arıtma su tesisi yapılabilmesi için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. 
Tesis, 7 bin 803 metrekare büyüklüğündeki tescil harici taşınmazın 950 metrekarelik kısmında yapılacak. Plan kapsamında, bölgede oluşan atık suların arıtılması amacıyla paket su arıtma tesisi yapılması amacıyla söz konusu alan Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlendi.


HEM ORMAN HEM TARIM ALANINDA


Parsel katırlarında taşınmazın niteliği ‘tarla’ olarak belirlenirken İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman Alanı”, İzmir Kuzey Bölgesi 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı’na göre ise “Tarla Alanı” kullanımında kalıyor. 
Tarım ve orman bölgesinde bulunan alana tesis yapılması için ise ticari amaç gütmeyen ve kamu yararı taşıyan mevzuat maddesine dikkat çekildi.
Konuya ilişkin plan raporunda şu ifadelere yer verildi;
“… Kamu yararı içeren kamu yatırımlarına gereksinim ortaya çıkması durumunda, eğitim alanı, sağlık tesis alanı, ticari nitelik taşımayan belediye hizmet alanı, kamu hizmet alanı, sosyal ve teknik altyapı tesisleri, kent veya bölge/havza bütününe yönelik her türlü atık toplama, bertaraf tesisleri ve bunlarla bütünleşmiş geri kazanım tesisleri, yenilenebilir enerji üretimi ve iletimine ilişkin kullanımlara ait alt ölçekli imar planları, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği yapılmadan, ilgili idaresince bu planın ilke ve esasları doğrultusunda hazırlanır. Söz konusu alanlar amacı dışında kullanılamaz” denildi.
 

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.