TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da ‘rezerv alan’ ve ‘telkin’ krizi

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısında CHP ve AK Parti grubu arasında depremzedelerin sorunları ve kentsel dönüşüm üzerinden ‘rezerv alan’ ve ‘telkin’ tartışması yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 19:27
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bayraklı’da ‘rezerv alan’ ve ‘telkin’ krizi

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Sosyal Yardım Komisyonuna üye seçiminde ‘üye’ tartışması yaşanırken kentsel dönüşüm ve deprem konusunda da ‘rezerv alan’ ve ‘telkin’ krizi yaşandı.

 Meclise gelen önerge kapsamında komisyona 4 asil ve 4 yedek üye alınması öngörülürken meclis çoğunluğu nedeniyle üyelerin tamamının CHP grubundan seçilmesine Cumhur İttifakı’ndan itiraz geldi.

CHP grubundan komisyona, asil üye olarak Fatma Akçam, Özlem Avcı, Murat Rıza Çiftçiler ve Rıza Aydemir’i önerdi.

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, Cumhur İttifakı’ndan da üye alınması gerektiğini belirterek “Herhangi bir huzur hakkı yok. Ama burada bir asil ve bir yedek üyenin de bizden alınmasını talep ediyoruz “ dedi.

Demir’in talebine ise CHP’den itiraz geldi. Demir’e yanıt veren Başkan Önal, “İhtisas komisyonu değil bu. Direkt müdürlüğü ilgilendiren bu durum. Önerge bu şekilde gelmiş” ifadelerini kullandı.

Önal’ın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özlem Avcı, “Özellikle bol vakti olan ve arandığında gelecek arkadaşlarımızın olması gerekiyor” diye konuştu.

Demir ise, “Bizim arkadaşlarımızın bolca vakti var. İstendiğinde gelebilirler. Bizden de bir üye alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Önal Demir’e taleplerini ilişkin önerge vermelerini söylerken önerge oylandı.

DEMİR: YAPTIK OLDU MANTIĞINI BENİMSEYECEKSENİZ…

Karara kısa bir konuşmayla tepki gösteren AK Partili Demir, “Önceden de olmuştu bu. Biz yaptık oldu tarzını benimseyeceksek biz saygı duyuyoruz. Sonrasına bakacağız” ifadelerini kullandı.

Önerge Cumhur İttifakı’nın ret oylarına karşılık CHP’nin ‘evet’ oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

SONER AKBULUT

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Soner Akbulut, Önal’ın seçim sürecinde verdiği vaatleri hatırlatarak kentsel dönüşüm sordu ve “Seçim dönemini atlattık ve sizin birkaç vaadiniz vardı Deniz kıyısında olmamıza rağmen denize ulaşımı bir ilçeyiz. 1 Nisan’dan sonra Bayraklının denize hasreti bitecek’ demiştiniz. Yine 1 Nisan’dan sonra kent lokantaları açılacağını söylemiştiniz. 1 Nisan’dan sonra kentsel dönüşüm ve asfalt seferberliğinin başlayacağını söylemiştiniz. Depreme dayanıklı inşaatların bir an önce olması ve depreme dayanıklı evlerde oturmamız için sizlere yük etmeden tamamıyla belediye olanaklarıyla hayata geçireceğim’ demiştiniz” dedi.

ÖNAL: KELİME CIMBIZLAMAYIN

Akbulut’un konuşmasının arasına giren Başkan Önal, “Tamamı demedim. Planlama artı uygulama dedik. Ayrıca vatandaşımız talep ederse müşavirlik hizmetlerini kendi belediye şirketlerimizle hiçbir ücret talep etmeden o hizmetleri vermeyi taahhüt ediyoruz demiştim. Yani inşaat yok. Ben ne dediğim biliyorum. Bunu bir kez söylemedim. Her gün en azından 7-8 yerde tekrarladım. Baştan sona yaparım değildi o. Kelime cımbızlamayın yani” diye konuştu.

Sözlerine devam eden AK Partili Akbulut, “Bu vaatlerin biz bir ay önce ya da bir ay sonra olacağını farkındayız. Sizin vaatleriniz var. Bu projeler ne zaman başlayacak? Belediyenin bütçesiyle zor gibi görünüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı size destek videosu vardı. Bu konunda kendisinden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNAL: ATTIĞIMIZ BÜTÜN ADIMLAR BUNLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN

Akbulut’un sözlerine yanıt veren Başkan Önal, şunları söyledi; “Hizmetlerimizi yapacağız. 1 Nisan’dan sonra bütün hizmetleri gerçekleştirmek üzere adımlar atacağız atıyoruz da. Attığımız bütün adımlar da bunları gerçekleştirmek için atılıyor. Kentsel dönüşüm konusu… Samimiyetle söylüyorum. Başkan sona hepsini yapacağız demedim ben. Biz belediye olarak üstümüze düşen planlamada hak getirerek ayrıca kredisin devletten uygun faizle alması için mücadelemizi sürdüreceğiz Vatandaşa şu anda müşavirlik hizmeti veriyoruz belediye olarak. Yani planlamasını, uygulamasını ve vatandaşın talebi doğrultusunda müşavirliğini de vereceğimiz bir hizmeti vereceğiz” dedi.

ŞAHİN: KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ NE YAPACAKSINIZ?

Önal’ın ardından söz alan AK Partili meclis Üyesi Muhammet Şahin, “Deprem Etüt Merkezi’ni önceki belediye başkanı Serdar Sandal kapatmıştı. Biz buranın kapatılmaması gerektiğini, bununla ilgili vatandaşların taleplerini olduğunu ifade ettik. Buranın yeniden açılmasıyla ilgi bir durum söz konusunda mu? Bununla ilgili bir çalışmanız var mı? Ayrıca şu anda mevcut kentsel dönüşümün temelinde olan imar planları… Sizin de daha önce Büyükşehir’de yapılan imar planlarının sürdürülebilir olmadığını ifade etmiştiniz. Şu anda mevcut imar planlarının değişmesi söz konusu mu? Uygulanabilirliğiyle le ilgili bir değişim söz konusu olacak mı? Çünkü Bayraklı’nın şu anda en temel sorunu kentsel dönüşüm. Yerel seçimlerde de belediye başak adaylarımız kentsel dönüşüm eksenin bir siyasi profil çizdiler. Dolayısıyla siz bununla ilgi ne yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: BELLİ Kİ DEPREMZEDELERE YAPILMIYOR

Söz alarak Şahin’e yanıt veren ve rezerv alana ilişkin konuşan CHP’li Meclis Üyesi Haydar Özkan, ‘OYAK’ konusunu gündeme getirerek “Depremzedeleri unutmuş gibi görünüyorduk. Burada puan kapmak için yapılan konuşmaların neler olduğunu da görürüz. AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, seçim döneminde Bayraklı’nın afet bölgesi ilan edileceğini söylemişti. Bu konuda yardımcı olursa biz seviniriz. Çünkü benim İZDEDA başkanlığım döneminde de biz bu konuda mücadele ettik ancak Bayraklı’nın afet alanı ilan edilemeyeceği söylenmişti. Depremden sonra rezerv alan inşa edildi. Bunların 156 adedi KYK yurdu olsun diye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçti ve şu anda orada öğrenciler kalıyor. Biz isterdik ki bunların hepsi depremzedelere verilsin. Ayrıca rezerv alanda TOKİ tarafından yapılan konutlar var. Bunlar belli ki depremzedelere yapılmıyor. Soruyoruz. Kimin için yapıldı”  dedi.

DEMİR: KENDİSİ KİME YAPILDIĞINI BİLİYOR

Özkan’ın konuşmasının arasına giren AK Parti Grup Başkanvekili Demir, “Burada konuyu çarpıtmaya gerek yok. Kendisi kime yapıldığını gayet iyi biliyor” diye konuştu.

ÖZKAN: OYAK GİBİ KURUMLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Konuşmasına devam eden Özkan, “4. Etap konutlarının inşaatları bitmedi diye burada yollardaki ışıklar hala yanmıyor. Ayrıca 8 bin 500 konuta göre ayarlanmış arazideki bazı bölgeler OYAK gibi kurumlara peşkeş çekiliyor” ifadelerini kullandı.

DEMİR: BUNLARIN HEPSİ TELKİN

Tekrar Özkan’ın sözlerinin arasına giren Demir, “Burada İZDEDA başkanı olarak değil meclis üyesi olarak konuşma yapıyor. Bunların hepsi telkin” dedi.

ÖZKAN: DEPREMZEDELERE TAHSİSİ YAPILSIN

Konuşmasına devam eden Özkan ise son olarak şunları söyledi; “Geri kalan bölgenin yararlı hale getirilsin ve başkasına verilmesin diye depremzedelere tahsisi yapılsın. Depremzedeler de arsa ücreti ödemeden burada ister emlak konut ister halk konut ister kooperatif vasıtasıyla evlerini yapsınlar.”

DEMİR: TELKİN BABINDA KONUŞUYORSUNUZ

Özkan’a yanıt vermek için yeniden söz alan Demir, “3 bin 700 kız çocuğumuzun hiçbirini dışarıda bırakmadık. KYK yurdunda bu evlatlarımız hizmet alıyor. Biz bununla gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki beyefendi de 3 bin 700 kız çocuğuna hizmet veren KYK yurdunu yapanlara teşekkür etmek istemiştir. Ama ‘konutlar kime yapıldı, kime peşkeş çekildi’ denilirse bunların bir cevabı olur. İZDEDA’yı kurdun ve buraya geldin Burada ben Serdar Sandal’a kaç para bütçe harcadığını sorduğumda dalga geçercesine ‘Sıfır kuruş harcadım’ dediğinde buna cevap vermenizi beklerdim. ‘Desteklerini rica ediyoruz’ dedi. Konuşmalarının tümü telkin babındaydı. Siz kendiniz söylediniz. Tek telefonla ulaşabiliyorsunuz. Puan toplamak bu. Ben depremzedelerin hakkını savunduk diyebilmek için burada telkin konuşması yapmayalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.