TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tugay: İzmir’den beklenen sıçramayı hep beraber yapalım

BASİFED Network Buluşmalarında konuşan Tugay, “İzmir’den beklenen sıçramayı hep beraber yapalım. Bunun için sizin aklınız benim aklım; sizin fikriniz benim fikrim” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 21:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başkan Tugay: İzmir’den beklenen sıçramayı hep beraber yapalım

AYSELİN UZUN/ Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu(BASİFED) Network Buluşmaları kapsamında EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezinde düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası(İZTO) Başkanları ve BASİFED üyesi dernek başkanları katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Cemil Tugay, büyükşehir belediyesinin tüm birimleriyle birlikte iş insanlarının yanında olacağını belirtti. Ayrıca Tugay, ticari anlamda İzmir’den beklenen yükselişi gerçekleştirmek adına elinden geleni yapacağına dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle, tüm gücüyle karşılıksız yanınızda olması için üzerime düşeni yapacağım. İzmir’de taş üstüne taş koyan insanı doyuracağım. İş dünyamızın, odalarımızın, meslek kuruluşlarının her birinin aynı duyguda olduğuna adım gibi eminim” dedi.

basiad

TÜM BİRİMLERİMİZ İLE YANINIZDAYIZ

Kalkınmayı yaparken katılımcılık, kurumlar arasında iş birliği birbirinden değerli yaklaşımlardır demokratikleşme, eşitlik diyerek sözlerine başlayan Tugay “Bu yolda yapacağınız çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle, tüm gücüyle karşılıksız yanınızda olması için üzerime düşeni yapacağım. İzmir’de taş üstüne taş koyan insanı doyuracağım. Dünyada ve Türkiye’de sadece bir tane İzmir var. Sadece bir tane İzmir olduğunu, onun her bir metrekaresinin, her bir damla suyunun, her bir ağacının, her bir canlısının bizim için çok kıymetli olduğunu, her şeyiyle sahip çıktığımız tarihimiz olduğunu, geleceğine de hepimizin sahip çıkması gerektiğini hiçbir zaman unutmayalım. Bunun bilinciyle, bunu iliklerine kadar hissederek görevimi yerine getiriyorum. Sizlerden ricam sadece buna odaklanalım. Dünyada bir tane İzmir var. O İzmir bizim İzmir’imiz. Gözümüz gibi bakmak burada yaşayan her insanın mutlu olmasını, her insanına adaletli davranıldığını istediğim şehri gelin beraber kuralım. İş dünyamızın, odalarımızın, meslek kuruluşlarının her birinin aynı duyguda olduğuna adım gibi eminim. Diyorum ki: gelin bizden beklenen, İzmir’den beklenen sıçramayı tam da ülkemizin çok ihtiyacı olduğu bu zamanda hep beraber yapalım. Bunun için sizin aklınız benim aklım; sizin fikriniz benim fikrim. Çalışmaya niyetlendiğiniz her iş bizim işimiz. Yolunuza yoldaş olmaya hazırız” diye konuştu.

mahir polat

LİMANA YAPILAN YATIRIM YETERSİZ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Körfezi ve Limanına hükümet tarafından gereken önemin verilmediği vurgulayarak yapılan yatırımların yetersizliğine dikkat çekti. Polat, “Bugün Türkiye’nin yaşadığı sorunların temelinde piyasa ekonomisinden ve demokrasiden uzaklaşmak vardır. Ülkemizde yönetim krizine eşlik eden ekonomik krizi yaşıyoruz. Bizim tek adam dediğimiz onların başkanlık sistemi dediği rejim, bir kişinin bütün her şeye karar verdiği bir durumda, bir sabah kalktık ve NAS Ekonomik Modeline geçtik. Bugün geldiğimiz noktada burada bulunan bütün iş insanları finansman erişim konusunda, enflasyonla yaşadıkları problemlerde, finansman bulsalar dahi o finansmanla yapacakları yatırım maliyetini karşılayamayacak durumda. Dolayısıyla BASİFED gibi sivil toplum kuruluşlarının baskı unsurları olduğunu bilerek konuşuyoruz ve birlikte bir şeyleri değiştirebiliriz. Yine BASİFED’i oluşturan illerimizin, destekler konusunda birinci ve ikinci kategoride yer aldığını görüyoruz. Altıncı kategoride yer alan illere göre çok büyük dezavantaj içerisindesiniz. O illerle rekabet yapma şansınız maalesef az. Çağımızın en önemli ideolojik ve ekonomik düşüncesi globalleşme. Globalleşmenin en büyük faktörlerinden bir tanesi de inşaların, eşyaların, bilimin ve fikrin mobilizasyonu. Ancak biz maalesef yavaş internet sebebiyle e- ticareti kaçırıyoruz. İzmirliler olarak ana kentlere ulaşım konusunda, uçaklara ulaşamadığımız için sorun yaşıyoruz. Bununla ilgili çokça soru önergesi verdik. Bir iş insanının aynı gün içinde Ankara’ya gidip gelmesi mümkün değil. En az bir hafta önceden planlaması gerekiyor. Yine bizim şehrimizin var oluşunun en temel etkenlerinden bir tanesi olan İzmir Körfezi ve İzmir Limanını satışa sunulduğunu biliyoruz ve CHP olarak buna karşı çıkıyoruz. Fakat biliyoruz ki İzmir Limanı ölüme terk edilmiş durumda. Limanlar konusunda İzmir çok şanslı fakat bugün yapılan yatırımlar maalesef pire gibi kaldı. Bunun yanında İzmir’in bir hızlı tren projesi hayalı vardı ve bunun 2024’te açılacağı söyleniyordu ama şimdiki planda 2027’de açılacağı belirtiliyor. O tarih geldiğinde de hazır olacağız ama bu gerçekçi bir planlama değil” dedi.

semiha güneş

BİRLİKTELİK BÖLGESEL KALKINMADA EN ÖNEMLİ İTİCİ GÜÇ

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş ise “İzmir iş dünyasının yerel yönetimlerin kamu kurumlarının sivil toplum kuruluşlarının birlikteliği bölgesel kalkınmada en önemli itici güç olacaktır. Bu birlikteliğe çok önem veriyor, bundan sonra hep birlikte el ele olmayı umuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.