TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tugay’a yer kalmadı! Merdivene oturdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yer kalmayınca izleyiciler arasında merdivenlere oturdu. Tugay’ın bu hareketi sosyal medyada beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 14:06
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Başkan Tugay’a yer kalmadı! Merdivene oturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun yıl dönümünde, geçmişin ruhunu yaşatan bir etkinlik düzenledi. İş birliğiyle gerçekleştirilen "84. Yıl Dönümünde Köy Enstitüleri" programı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın yaptığı etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Genel Başkanı Gökhan Bal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TUGAY: CUMHURİYET BİREYLERİ YETİŞTİRİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, programın açılış konuşmasında, Köy Enstitüleri'nin bilimsel ve çağdaş eğitimi temel aldığını vurgulayarak, bu eğitim anlayışının günümüzde de değerini koruduğunu belirtti. Atatürk ilke ve devrimlerinin Köy Enstitüleri'nin yol göstericisi olduğunu ifade eden Başkan Tugay, şunları söyledi: “Emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni mücadelenin cehalete karşı yapılması gerektiğini çok iyi biliyordu. Ulu Önder’in yurt dışına 'kıvılcım olarak' gönderdikleri 'alev' olarak dönmüş ve Anadolu’yu aydınlatmaya başlamıştı. O’nun ülke çapında yürüttüğü eğitim ve öğretim seferberliği, aramızdan ayrılmasının ardından bambaşka bir boyuta taşındı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un öncülüğünde yurdun dört bir yanında açılan enstitüler, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın, cumhuriyet öğretmenleri yetiştirmenin yolunu açtılar. Eğitim öğretimin sadece kentlerle sınırlı kalması yerine, yoksul köy çocuklarını bilimle, kültürle, sanatla, sporla tanıştırdılar. O çocuklar geleceğin eğitimcileri olarak Köy Enstitülerinde öğrendiklerini hayatlarıyla bütünleştirdiler ve ellerindeki meşaleyle karanlığa ışık tuttular. Bu topraklara özgü, örnek bir eğitim modeli ortaya çıktı. Cumhuriyetimizin kazanımları köylere dek taşındı; Cumhuriyet bireyleri yetiştirildi.”

YER KALMAYINCA MERDİVENDE OTURDU

İzBB Başkanı Tugay, etkinliğe katılmak üzere salona geldi. Tüm koltukların dolu olduğunu gören Tugay merdivenlere oturdu. Başkan Tugay’ın bu hareketi sosyal medyada beğeni topladı.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.