TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sandal: Bayraklı’yı bir marka yapmak istiyoruz

Bayraklı Belediyesi tarafından 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında “Homeros Kentinde!” sloganı ile ikincisi düzenlenecek olan Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali’nin basın lansmanı düzenlendi. Lansmanda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, festivalin Bayraklı için önemine değindi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Sandal: Bayraklı’yı bir marka yapmak istiyoruz

Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden önemli sanatçıları halkla buluşturan Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali’nin ikincisi, bu yıl “Homeros Kentinde” sloganı ile düzenlenecek. Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen ve sanatseverler açısından büyük önem taşıyan festivalin, basın lansmanında söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilkinde büyük ilgi gören festival sayesinde, İzmir’in kalbi olarak adlandırılan Bayraklı semtinin insanlar üzerinde oluşturduğu imajı daha iyi bir seviyeye getirdiğini belirterek, bu festivalin İzmir ve Bayraklı için büyük önem taşıdığını belirtti.

serdar sandal 7

İLK KAZMAYI VURDUK, ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Sandal, Bayraklı’nın kültür-sanat dışında da gelişmeler göstereceğini ve Bayraklı’nın artık bir gecekondu bölgesi olarak anılmayacağını vurgulayarak, bu yönde çalışmaların tüm hızıyla başladığını belirtti.

Sandal, Bayraklı’nın kentin kalbi olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “Bizler Bayraklılar olarak, bu kentin sakinleri olarak bu kenti korumak ve geliştirmek zorundayız. Bunun büyük bir kısmı fiziksel alt yapı çalışmaları ve düzenlenen sosyal etkinliklerle ilgili yaptığımız çalışmalarla olacak. Bugüne kadar Bayraklı hakkındaki oluşturulmuş algıların tamamının yanlış olduğunu, Bayraklının jeopolitiği ve tarihiyle bir kent merkezi olma kimliğiyle İzmir’in kalbi olduğunu anlatmak zorundayız. Bayraklı bir gecekondu bölgesidir deniliyor. Kime göre ve neye göre? Bizim gecekondu miktarımız Konak’tan, Karabağlar’dan, Buca’dan daha mı fazla? Bilinsin ki ilk kazmayı vurduk, çalışmayı başlattık. Daha önce yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümde büyük bir yol kat ettik. Bu konudaki birçok projeyi bitirdik. Bunları anlatma nedenim de yaptığımız festivalin sadece bir etkinlik olmaması. Bizim bir hayalimiz var. Biz Bayraklıyı Türkiye’de ve dünyada bilinen bir marka yapmak istiyoruz. Deprem ve pandemi her ne kadar bu alandaki çalışmalarımızı aksatsa da durmadan devam edeceğiz. Bilim, sanat, kültür festivalleriyle bunu başaracağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.