TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Doğan’dan ‘dezenforasyon’ göndermesi: Büyük depremler yaşanıyormuş gibi…

Yerel seçim ve ardından gelen olağanüstü kurultay sürecini geride bırakan İYİ Parti’nin İzmir teşkilatında art arda istifalar gelirken istifaları değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan, ‘dezenforasyon' göndermesi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:24
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Başkan Doğan’dan ‘dezenforasyon’ göndermesi: Büyük depremler yaşanıyormuş gibi…

Yerel Seçimlerde alınan yenilgi sonrası İYİ Parti’de olağanüstü kurultay süreci geride kalırken kurultayın artçıları ise devam ediyor.

Dört adayın yarıştığı kurultayda genel başkanlık koltuğuna partinin TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu otururken partinin İzmir teşkilatından art arda istifalar gelmeye başladı.

Bornova İlçe Teşkilatı ile Gaziemir İlçe Teşkilatı toplu istifa kararı alırken Bayraklı'da ise 27 ilçe yöneticisinden 22’si görevinden ve partisinden istifa etti. Partinin Ödemiş Teşkilatı’nda da 31 Mart Yerel Seçimi'nde Ödemiş’te İYİ Parti'den Belediye Başkan adayı gösterilen Güven Kılıç, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Partinin Çiğli teşkilatının da istifaya hazırlandığı iddia edilirken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, yaşanan istifaları İLKSES’e değerlendirdi. İstifaların kurultayla ilintili olabileceğini ancak Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na tepki istifası olmadığını belirten Doğan, dezenformasyon göndermesi yaptı.

RAHATSIZLIK YAŞAYANLAR OLABİLİR

İstifalar ve kurultay arasında bağlantı kuran Doğan, “Netice itibariyle yerel seçimlerden arzu ettiğimiz sonuçlarla çıkmadık. Bunun üzerine de genel başkanımız Sayın Meral Akşener seçim sonuçlarını kendi sorumluluğu olarak alarak olağanüstü kurultay ilan etti. Kendisi de kurultayda aday olmayarak bunun kendisi tarafından kabul edildiğini beyan etti. Olağanüstü bir kurultay gerçekleştirdi. Dört adayımız vardı. Çok demokratik bir yarış oldu. Türki siyasi hayatında, bir siyasi parti liderinin seçim sonuçlarını sorumluluk kabul ederek görevden çekilmesi çok ender rastlanan bir şeydir. Kurultayın adaylar arasında bu kadar dostça geçmesi bence İYİ Parti’nin demokratik ilkelere ne kadar bağlı olduğunu ve kurumsal olduğunu gösteriyor. Partimizin bu dönemde takındığın tavır Türk demokrasi tarihine örnek olacak bir davranıştır. Doğaldır ki adaylık yarışlarında gönlünden geçen adayın kazanmaması halinde bununla ilgili gönül kırıklıkları yaşayanlar, üzülenler ya da bununla ilgili rahatsızlık yaşayanlar olabilir. Bu sadece bizim partimize has bir durum değil, her siyasi partide yaşanır. Ama İYİ Parti, ilkeler üzerine kurulmuş kurumsal bir partidir Bugün sahip olduğumuz makamlar ve unvanlar bize o partinin mensubu olmamız üzerinden verilmiştir. Kişiler üzerinden bir siyaset yapmayı doğru bulmam. Ben istifa eden üyelerimizin bugüne kadar vermiş oldukları emekler için teşekkür ediyorum. Sonuçta böyle bir karar vermişler. İstifa tek kişilik irade beyanıdır. O nedenle kararları hakkında bir sorgulama yapayı doğru bulmam” dedi.

KİŞİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ

Yaşanan istifaların teşkilatta kan kaybına neden olup olmayacağı konusunda net konuşan Doğan, “Teşkilatın toparlanmasını gerektiren bir durum yok. Teşkilatımız zaten görevinde. Sonuçta kişiler gelir, kişiler gider. Kişiler üzerinden siyaset yapılmaz. Önemli olan teşkilatın devamlılığıdır. Teşkilatımızda dağılan bir durum yok ki toplayalım. İstifa eden yönetim kurullarının yerine yeni yönetim kurulları teşekkül ettirilir ve çalışmalarımıza devam ederiz. Bu konuda bir sorun görmüyorum” diye konuştu.

BURADA TEPKİDEN KASIT…

İl Başkanı Doğan, istifaların kurultay sonrası tepki istifası olup olmadığı konusunda ise şunları söyledi; “İstifalar tepkisel bunu istifa edenlere sormak gerekiyor. Ben bütün ilçe başkanlarımla görüşüyorum. İstifa eden iki ilçe başkanımla da görüştüm. Bornova ilçe başkanımla görüştüğümde de yaşanan süreçlerden olan rahatsızlıklarını bana da dile getirdi. İstifa etmeyi daha doğru bulduğunu söyledi. Burada tepkiden kasıt Sayın Müsavat Dervişoğlu’na bir tepki midir? Bence değildir. Bizim aidiyetimiz her zaman partiyedir, kişilere değil. Genel başkanımız kim olursa olsun biz onun önderliğinde İYİ Parti çatısı altında siyaset yapacağız deklere etmiştik. İstifaların altında yatan nedenleri kendilerine sormak gerekir. Ama gönül kırgınlıkları olabilir, yaşanan sürecin çok uzun sürmesi olabilir. Seçimde istenen sonuçların alınmaması nedeniyle üzüntünler yaşadık. Üzerine kurultayda yaşananlarla beraber gönül kırıklıkları yaşamış olabilirler, Bizim amacımız bu kırıklıkları telafi etmek.”

BÜYÜK DEPREMLER YAŞANIYORMUŞ GİBİ BİR DURUM YOK

Yaşananların tüm siyasi partilerde yaşanabileceğine dikkat çeken Doğan, ‘yanlış algı’ mesajı vererek “İYİ Parti’de yaşanan gelişmelerin her siyasi partide olabileceğini tahmin etmek gerekir. Sanki büyük bir deprem varmış, bütün İzmir geneline sirayet etmiş gibi yansıtılması bir dezenformasyon. İzmir ya da Türkiye genelinde büyük depremler ya da istifa edenler yaşanıyormuş gibi bir durum yok Bir yandan istifa eden bir yandan da İYİ Parti’ye katılan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla burada dezenformasyon olduğunu belirtmek isterim. İstifa edenler veya çatlak sesler elbet olacaktır. Biz, tartışıp konuşuruz sorunları da kendi aramızda hallederiz” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.