TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Cemil Tugay Manisa Mesir Macunu Festivali'ne katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan 484'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne katıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 15:41
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Cemil Tugay Manisa Mesir Macunu Festivali'ne katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan 484'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne katıldı. Festivalin mesir saçım töreninde Başkan Tugay da alanda toplanan vatandaşlara Sultan Camii'nden macun dağıtarak geleneği sürdürdü.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan, pandemi ve depremler nedeniyle 4 yıldır yapılamayan 484'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde kadınlar tarafından özenle hazırlanan 7 ton mesir macunu, Sultan Camii ve kubbelerinden halka dağıtıldı. 23 Nisan’da başlayan ve bugün mesir saçım töreni yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay eşi Öznur Tugay ile geldi. Törende Manisa Valisi Enver Ünlü, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ak Parti ve MHP Manisa Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa’yı, Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar yer aldı.

Büyük bir kalabalığın toplandığı alanda vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Tugay da mesir macunu saçarak yüzlerce yıllık geleneği sürdürdü.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.