TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Abdül Batur’dan 10 Kasım mesajı: Atatürk özgürlüktür

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık demek olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Abdül Batur’dan 10 Kasım mesajı: Atatürk özgürlüktür

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık demek olduğunu belirterek, “Onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkmaya, sevgisini kalbimizde yaşatmaya ve bizlere emanet ettiği çağdaş Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşımaya söz veriyoruz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Atatürk’ün tarihin akışını değiştirmiş büyük bir lider, cesur bir kahraman olduğunu vurgulayan Batur, Atatürk’ün laiklik, modernleşme, reform, çağdaş eğitim, kadın-erkek eşitliği demek olduğunu vurguladı. Batur’un laik, bağımsız Türkiye’yi sonsuza kadar yaşatma sözü verdiği mesajında şu ifadeler yer aldı:

“SEVGİMİZ ASLA BİTMEYECEK”

“Değerli hemşehrilerim, sevgili Konaklılar, bugün Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 85. yıldönümü. O bu topraklara özgürlük ve bağımsızlık getirmiş, cesur bir kahraman, tarihin akışını değiştirmiş büyük bir liderdi. O, çağdaş Türkiye’nin kurucusu, tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği eşsiz bir dehaydı. Onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkmaya, sevgisini kalbimizde yaşatmaya ve bizlere emanet ettiği çağdaş Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşımaya söz veriyoruz. Atatürk demek; laiklik demektir, reform demektir, modernleşme demektir, çağdaş ve bilimsel eğitim, kadın erkek eşitliği demektir. Atatürk özgürlüktür. Atatürk bağımsızlıktır. Atatürk cumhuriyettir. İlkeleri bugün hâlâ rehberimizdir. Devrimleri bize yol gösteren ışıktır. Ruhun şad olsun Atam. Eserlerini, bizlere emanet ettiğin laik, bağımsız Türkiye’yi sonsuza kadar yaşatacağız. Sana olan özlemimiz, sevgimiz asla bitmeyecek.”

Bu haber de ilginizi çekebilir: Konak Belediyesi'nden Türk musikisi için örnek işbirliği

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.