TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan ‘liste krizi’ iddialarına yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, bugün mahalle delege seçimi için sandık kurulan Çiğli Ataşehir Mahallesi’nde yaşanan ‘liste krizine’ ilişkin açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan ‘liste krizi’ iddialarına yanıt

TENZİLE AŞÇI

CHP İzmir’de 3 Temmuz’da başlayan mahalle delege seçimleri tüm hızıyla devam ederken seçimlerde Pazar mesaisinde merkezde Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı gibi büyük ilçelerdeki mahallelerde sandıklar kuruldu.

Seçimler bazı bölgelerde uzlaşıyla geçerken bazı mahalleler ise seçimlerde yaşanan kavga ve gerginliklerle gündeme geldi.

Son olarak bugün Çiğli’de sandık kurulan Ataşehir Mahallesi’nde seçim öncesinde mahallede ‘liste’ krizi yaşandığı öğrenilirken partiye üye olan ancak siyasette aktif olmayan yaklaşık 80 ismin listeden silindiği iddia edildi.

delege1

Edinilen bilgilere göre; üye listeleri askıya çıktığında listede ismi olan bazı partililer sandık başına geldiklerinde isimlerinin listede olmadığını gördü. Durum sandıkların başında gerginliğe neden olurken Genel Merkez tarafından gönderilen listenin ilçe yönetimi tarafından değiştirildiği iddiaları gündeme geldi.

Öte yandan; sandık kurulan mahalleleri ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yaşanan ‘liste krizini’ yorumlarken delege seçimlerine ilişkin genel bir değerlendirme yaptı.

delege 2

ÖNCE İLÇEYE SONRA DA İLE İTİRAZ EDERLER

Liste krizinde itiraz yolunun açık olduğunu ifade eden Aslanoğlu, “Partimizdeki kurallar biliniyor. Herhangi bir şekilde bir yanlışlık olduğunu düşünen tüm üyelerimiz öncelikle ilçesine ardından da il başkanlığına itiraz ederler. Orada değerlendirilip bakılır” dedi.

CHP’YE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Dün Karabağlar’da bazı sandıklarda “görevli olmayan il yöneticilerinin alanda bulunması nedeniyle yaşanan kavga” konusunda ilişkin de yorum yapan Aslanoğlu, “Şu an böylesi her seçimde il başkanlığından gözlemci gider. Bu çok normal bir durum. Hiçbir yerde iddia edildiği gibi görevli olmayan ya da fazla il yöneticimizin olması gibi bir durum olmaz. Ancak sayı büyükse iki ya da üç kişi gider. O da zaten ilçeye bildirilir. Kavga konusu… Bunlar CHP’lilere yakışmayan görüntülerdir” diye konuştu.

delege 3

CHP DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ

Seçimler öncesinde Aslanoğlu, “uzlaşı” çağrısı yaparken mahallelerdeki genel atmosferi de değerlendirerek “Biz 30 ilçede tüm İzmir’de bir delege seçimi yapıyoruz. Mahallelerin çok büyük bir kısmında ortak uzlaşı listeleri oluyor, aynı ilçenin içinden ortak uzlaşı listesi çıkıyor. Çoğu hatta öngördüğümüzden fazlası ortak listeyle oldu. Ama onun dışında bazı mahallelerde çift liste, üç liste ya da dört liste olabilir. Bunlar çok normal. Biz CHP’yiz. Demokrasinin beşiği burası” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.