TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık hobi değil lüks haline geldi

Kemeraltı’nda balıkçılık malzemeleri satışı yapan esnaf Faruk Uzundal, emekli ve memur kesimi tarafından çok severek yapılan hobi balıkçılığının, hobi olmaktan çıkarak lüks haline geldiğini kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 06:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Artık hobi değil lüks haline geldi

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda balıkçılık av malzemeleri satışı yapan esnaf Faruk Uzundal, bir süredir bu sektörün içerisinde yer aldığını belirtti. İzmir’de geçmişte çok daha yaygın olarak yapılan hobi balıkçılığının artık eskisi kadar yaygın olmadığını bu nedenle hobi balıkçılığının emekli ve memur kesimi için artık lüks olduğunu söyledi. Uzundal, vatandaşın bir av malzemesi takımı yapması için en düşük bin TL harcaması gerektiğine dikkat çekerek bu ürünlere sahip olmanın maliyetinin yüksek olduğunu vurguladı.

faruk uzundal1

İMKANI OLAN ALIYOR

Körfez Av’ın sahibi olan Faruk Uzundal, av ürünlerinin önceki yıllara göre fiyatlarının artış gösterdiğini belirterek “Vatandaşlar geliyor, fiyat soruyor ama imkanı olan alıyor. Balık tutma işi daha çok zamanı olan kişilerin yaptığı bir şey. Haliyle ekonomik kriz herkesi etkilediği gibi bizim sektörü de etkiliyor” dedi. Daha çok emeklinin, memurların hobisi haline gelen balık tutmanın hobi olmaktan çıktığından bahseden Uzundal, “Artık bu iş lüks oldu diyebiliriz. Düşünün bir emekli maaşı 7 bin 500TL.” diye konuştu.

ÇOK FAZLA İŞ YAPMIYORUZ

Geçen yıla oranla sattıkları ürünlerde yüzde 100 zam geldiğini, ürünün onlara gelen maliyetinde de artış olduğunu ifade eden Faruk Uzundal, “Bizim de dükkan giderlerimiz, faturalarımız var. Elimizde olmasa da gelen zamlardan dolayı fiyat listemizi ona göre belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Av malzemelerinin önceki yıllara oranla ciddi paralar tuttuğunu söyleyen Uzundal, “Gelen kişi takım yapmaya kalksa en düşük ödeyeceği bütçe 500-1000 TL arası değişiyor. Bu fiyatlarda vatandaşı zorluyor. Müşteri en uygun ürün hangisi ise onu almaya çalışıyor.” diye konuştu. Gün içerisindeki satış yoğunluğundan bahseden Uzundal, gelen müşterilerin daha uyguna takımı nasıl temin edebilirim arayışı içerisinde olduğunu bu sebeple de çok fazla iş yapmadıklarını vurguladı.

HOB00

EKONOMİ İYİLEŞTİRİLMELİ

Son olarak çağrıda bulunan Uzundal, “Olduğum sektörün yanı sıra ekonominin iyileştirilmesi gerekiyor. Yoksa bizim sektör için zorunluluk esas değil. Balık tutmak vatandaşın hobi olarak yaptığı bir şey. İnsanlar ekonomi şartlarından dolayı her konuda kendini kısıtlıyor. Bu süreç böyle giderse temel ihtiyaçlarımızı da karşılayamayacağız. Sıkıntı büyük” ifadelerini kullandı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmir’de nerede hangi semt pazarları var? İzmir’deki semt pazarları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.