TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara-İzmir YHT işini almıştı: UNESCO projesine bakanlıktan vize

Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin İzmir’in UNESCO kenti Bergama’da hayata geçirmek istediği GES projesine bakanlıktan vize çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 10:44
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Ankara-İzmir YHT işini almıştı: UNESCO projesine bakanlıktan vize

Bayburt Grup bünyesindeyken, ad ve adresini değiştirip merkezini İstanbul’a taşındığı iddia edilen ve İzmir’e ilişkin tartışmalı projelerden olan Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin İzmir’deki yeni yatırımında bakanlıktan nihai karar çıktı.

Firma, Kasım 2023’te UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bergama’da Lisanssız Güneş Enerji Santrali projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Öte yandan; bakanlık ilçenin Sağancık Mahallesi’nde hayata geçirilesi planlanan proje için “ÇED Gerekli Değil” kararı verdi.   

MÜLKİYET AGROBAY’DA

Proje alanı olarak belirlenen bölgenin tapu alanı 269 bin 480 metrekare olurken ÇED alanı ise tapu alanın 75 bin 103 metrekaresini kapsayacak.

Proje raporunda dikkat çeken hususlardan biri ise parselin mülkiyeti oldu. Proje bölgesinin mülkiyeti, kadın tarım işçilerinin işten çıkarılmaların ardından başlayan eylemlerle gündeme gelen Agrobay Seracılık İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş.’ye ait olması oldu. Firma, Agrobay’a yıllık 60 bin lira kira verecek.

TARIM BÖLGESİNDE KURULACAK

Proje raporunda dikkat çeken bir diğer husus ise proje alanının vasfı oldu.

Raporda verilen bilgilere göre; 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında parsel alanının tamamına yakını “Tarım Arazisi” içerisinde, küçük bir kısım ise “Teknolojik Sera Bölgesi” içerisinde proje alanı ise sadece “Tarım Arazisi” içerisinde yer alıyor

Hayata geçirilecek GES projesinin toplam kurulu gücü i 9,99702 MWm/9,100 MWe olacak.

Proje bedelinin ise 227 milyon lira olması bekleniyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.