TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı Ot Festivali’nde büyük kortej yürüyüşü

Açılışı dün gerçekleştirilen 13. Alaçatı Ot Festivali’nin 2’nci gününde geniş halk katılımı ile kortej düzenlendi.  Çeşme Belediye Başkanı Denizli, festivalle bölgenin tanıtımını hedeflediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Alaçatı Ot Festivali’nde büyük kortej yürüyüşü

TUNAY AFYON - Çeşme’de bu yıl 13. kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’n 2’nci gününde “Öz’e Dönüş” mottosu ile büyük kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Çamlık Yolu’ndan Alaçatı Çarşı’ya kadar gerçekleşen ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ile CHP Çeşme İl Başkanı Sait Kavasoğulları yer aldı. Kortejde, festivale ilişkin açıklamada bulunan Denizli, “Bölgemizin kültürünün geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık” dedi.

YERLİ ÜRETİCİLERİN ÖNE ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞTIK

Katılımcıların son derece memnun olduğu çok güzel bir festival olduğunu kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Turizmcilerimiz memnun, 9 günlük bir bayram tatilinden sonra olmuş olmasına rağmen kalabalık çok güzel. İnsanlara farklı etkinlikler sunuyoruz. Bu yıl ilk defa Alaçatı’da, normalde etkinlik alanı olmayan farklı alanlara etkinlikler koyduk. İlk defa bu sene sokak sanatçılarımız performans sergiliyor. Birkaç tane etkinlik noktası oluşturduk” dedi. Alaçatı’daki esnafında da festivalden tıpkı yerli üreticilerin yaptığı satışlar gibi yararlanabilsin istediklerini dile getiren Denizli, “Bu sene konseptimiz öze dönüş. Bunun böyle olmasına seçimden önce şubat ayında karar verdik. Bunun nedeni festivalin ruhunun son yıllarda eskisi gibi olmadığının sık sık vurgulanması. Katılımcılar bunu dile getirdiler. Yerli üreticilerimizi ön plana çıkardığımız sadece Çeşme’nin, Alaçatı’nın değil bölgemizin kültürünün geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda eğlenceleri de bununla özdeşleştirdik” ifadelerini kullandı. Denizli, katılımcıların son derece memnun olduğunu kaydederek, “Ekiplerimizin sayılarını artırdık. Her sene değişik konseptlerimizle yerli üreticilerimizi koruyarak festivalimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz önceki yılların üzerine koyarak ilerlediğimiz bir festival olması. Aldığımız geri dönüşler bunu büyük oranda başardığımızı gösteriyor. Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olarak seçim sürecinde bu festivali planlarken bile heyecanımız ikiye katlandı. Çünkü festivallerde kadının farkını ortaya koymak en büyük hedefimdi. Katılımcılardan olumlu dönüşler alıyor, gurur duyuyorum” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.