TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Seferihisar seçim gününe hazır

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, okul sorumlularıyla yaptığı toplantıda seçim gününe dair hazırlıkları masaya yatırdı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 08:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti Seferihisar seçim gününe hazır

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine saatler kala okul sorumlularıyla İlçe Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Seçim gününe dair hazırlıkların gözden geçirildiği toplantıda Seçim Koordinasyon Merkezi sorumlusu Fadime Sibel Yılmaz sandık görevlileri ile yapılan eğitimler ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.

Okul sorumlularından gelen soruları da yanıtlayan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın okul sorumlularına hitaben yaptığı konuşmada seçim günü 570 kişinin sandık sorumlusu olarak görev yapacağını, kat sorumluları ve müşahitlerle beraber bu rakamın katlanacağı bilgisini anımsattı.

Seçim sürecini beklemeden 1 yıl önceden sandık sorumlularının belirlendiğini belirten Başkan Aydın: “Seferihisar’da sandık görevlilerini ilçe seçim kuruluna ilk bildiren parti olduk. Gruplar halinde daha seçim tarihi belirlenmeden başladığımız eğitimlere seçim döneminde de devam ettik. 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 570 kişinin sandık sorumlusu olarak görev üstlenecek. Avukatlarımız, okul sorumlularımız, kat görevlilerimiz, müşahitlerimiz de göreve hazır. Gönüllü üyelerimizin katılımı ile 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başında tam kadro hazır bulunacağız” dedi.

Sandıkların demokrasinin temeli olduğunu vurgulayarak, seçimin en kritik aşamasının sandıklara sahip çıkmak olduklarını belirten Başkan Aydın: “Sandıklarımız sandık görevlilerimize emanet, sandık görevlilerimiz ise siz okul sorumlularımıza. Sandık görevlilerimizin vazifelerini en iyi şekilde ifa etmeleri ve sandıklarımızın boş kalmaması için onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderecek şekilde okullarda koordinasyonu sağlayacağız. En önemlisi sandık sorumlularımız kendilerini yalnız hissetmemeli” dedi.

SEFERİHİSAR’DA 44 BİN 713 KİŞİ SANDIĞA GİDECEK
14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 44 bin 713 Seferihisarlı seçmenin toplam 130 sandıkta oy kullanacağını anımsatan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın seçmen sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Seçmen sayısındaki artışı anormal bir artış olarak tanımlayan Başkan Aydın: “2019 mahalli idareler seçiminde 21 mahallemizde, 109 sandıkta 33 bin 238 seçmenin oy kullanmasını beklerken bugün bu rakam 44 bin 713. Seçmen sayısında yüzde 35’e yakın bir artış söz konusu. Bu normal bir artış değil. 2019 yerel seçimlerde seçim koordinasyon merkezinin başında yer alan Sibel Başkanımız ara vermeden çalışmalarını bu seçimlere taşıdığı için bu artıştan olumsuz olarak etkilenmedik” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.