TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir?

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir? İşte Ceyda Bölünmez Çankırı hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 10:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir? Uzun yıllardır siyasi hayatın içerisinde olan Ceyda Bölünmez Çankırı, yaptığı çalışmalarla birçok vatandaşın dikkatini çekmeyi başardı. AK Parti’nin 26, 27 ve 28. dönem milletvekili olan Ceyda Bölünmez Çankırı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir?

Ceyda Bölünmez Çankırı, 5 Eylül 1978 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babasının adı Süleyman, annesinin adı ise Aysun olan Ceyda Bölünmez Çankırı, Başkent Üniversitesi'nden mezun oldu. İş hayatına 1999 yılında adım attı. 2015 yılına kadar akaryakıt ve lojistik sektörlerinde yönetici olarak görev aldı.

Ceyda Bölünmez Çankırı siyasi hayatına ne zaman başladı?

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Mardin Milletvekili olarak seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı, bu süreçte AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İdari Amirlik görevine getirilen Ceyda Bölünmez Çankırı, bu pozisyonuyla Cumhuriyet tarihindeki ilk ve tek kadın İdari Amiri unvanına sahip oldu. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde 1. Bölge 3. Sıra adayı olarak seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı, Doğu-Batı sentezi hedefiyle İzmir'de 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak görevine devam etmektedir. TBMM Türkiye-İsviçre Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Üyesi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak da aktif rol alıyor. Uluslararası organizasyonlarda ülkesini ve partisini temsil eden Ceyda Bölünmez Çankırı; tarım, ata tohum, kadın istihdamı ve dezavantajlı gruplara yönelik projeleriyle de biliniyor. Ceyda Bölünmez Çankırı, ulusal ve uluslararası paydaşlarla iş birliği içinde, ata tohumlarının korunması, iyi tarım uygulamalarının öğretilmesi, yerel tohumların çoğaltılması ve Suriyeli mültecilere istihdam olanağı sağlanması gibi konularda önemli çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, Sabun Atölyeleri, "Topraktan Tabağa" ve "Mutfakta Umut Var" projelerini sürdürerek toplumsal fayda sağlamaya odaklanmıştır. Bunun yanı sıra MAREV (Mardinliler Eğitim Vakfı) kurucu üyelerinden biri olan Ceyda Bölünmez Çankırı, vakfa aktif destek sağlamaktadır.

Ceyda Bölünmez Çankırı evli mi?

Ceyda Bölünmez Çankırı evli ve iki çocuk annesidir.

Ceyda Bölünmez Çankırı kaç dil biliyor?

Ceyda Bölünmez Çankırı, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.