TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 ilçeyi etkileyecek: Barajlar için yeni plan askıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği kapsamında Balçova, Bostanlı, Değirmendere, Ürkmez ve Karaçam Baraj Havzalarında bulunan dereler ve dere mutlak alanlarına ilişkin 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlayarak askıya çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 11:23
Kaynak: GURBET YAVUKLU
8 ilçeyi etkileyecek: Barajlar için yeni plan askıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği kapsamında Balçova, Bostanlı, Değirmendere, Ürkmez ve Karaçam Baraj Havzalarında bulunan dereler ve dere mutlak alanlarına ilişkin önemli bir adım attı.

Baraj havzaları ve çevresindeki dereler ile dere mutlak alanlarının planda olmadığı ve 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'na aktarılması gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda, İZSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği'ne tabi Balçova, Bostanlı, Değirmendere, Ürkmez ve Karaçam Baraj Havzalarına ilişkin İZSU tarafından iletilen dere ve dere mutlak alanlarının işlendiği, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği hazırlandı.

2023 Kasım ayında kabul edilerek 2024 Şubat’ta onaylanan koruma kararına ilişkin hazırlanan 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanarak askıya çıkarıldı.

8 İLÇEYİ KAPSIYOR

Plan raporunda plan değişikliğine konu baraj havzalarının Menemen, Karşıyaka, Bornova, Balçova Ve Seferihisar, Karabağlar, Narlıdere ve Menderes ilçelerini kapsamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.09.2012 tarih, 05.843 sayılı kararı ile uygun görülerek onanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nda Balçova, Bostanlı, Değirmendere, Ürkmez Barajları ile bu barajların koruma kuşakları ile arazi kullanım kararları planda yer almakta olup, Karaçam Barajı ve koruma alanlarının plana aktarılmadığı belirlenerek bölge de plana işlendi.

İZSU’nun bölgeye ilişkin yazısı doğrultusunda; Menemen, Karşıyaka, Bornova, Balçova ve Seferihisar, Karabağlar, Narlıdere Ve Menderes İlçelerinde bulunan Balçova, Bostanlı, Değirmendere, Ürkmez ve Karaçam Baraj Havzaları, İçme ve Kullanma Suyu Koruma Kuşaklarının güncel sınırları ile bu havzalar içerisinde bulunan dereler ile derelerin mutlak koruma alanları plana eklendi.

Plan kararları kapsamında plana konu baraj bölgelerinde bulunan her bir derenin her iki tarafında 0-200 metre dere mutlak koruma bandı uygulanacak.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.