TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 kez kuruldan dönmüştü: Koruma havzasında maden ısrarı

M. Sezgin İnşaat’ın sahibi Muhammet Sezgin’in Aliağa’da hayata geçirmek istediği ve Kunduz Barajı ‘İçme ve Kullanma Suyu Uzun Mesafeli Koruma Alanı'’ sınırları içinde de yer alan maden projesi üçüncü kez bakanlık kurulu önüne gidiyor

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2 kez kuruldan dönmüştü: Koruma havzasında maden ısrarı

İzmir’in en büyük sanayi kuruluşlarıyla çevrili ağır sanayi bölgesi Aliağa’nın çevre sorunları bitmiyor. Gemi söküm tesissi ve ilçede bulunan sanayi bölgeleriyle ‘zehir bölgesi’ olarak bilinen ilçe bu kez de cüruf tesisleri ve maden ocağı tehdidiyle karşı karşıya.

M. Sezgin İnşaat’ın sahibi Muhammet Sezgin, geçtiğimiz yıl aralık ayında ilçenin Kapıkaya Mahallesi’nde Andezit-Bazalt Ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Asfalt Plent Tesisi projesi için ÇED sürecini başlatmıştı.

Daha önce iki kez kuruldan dönen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 3. Kez inceleme değerlendirme süreci başlattı. Proje için 29 Kasım Çarşamba günü İDK toplantısı gerçekleşecek.

koruma havzası2

Öte yandan; daha önce kuruldan geçemeyen projede bu kez revizyon yapılması dikkat çekti. Daha önce 24,33 hektarlık olan proje alanı büyüklüğü son raporda 9,14 hektar olarak revize edildi.

Proje dosyasında yer alan bilgilerde en çok dikkat çeken hususlardan biri de proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre; sahanın tamamı “orman alanı” ve “sulak alan sürdürülebilir kullanım bölgesi sınırı” olarak kalması olmuştu.

İzmir Kuzey Bölgesi 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planında "Makilikundalık Alan" olarak belirlenen bölgede ve "Enerji Nakil Hattı" üzerinde, ayrıca Kunduz Barajı ‘'İçme ve Kullanma Suyu Uzun Mesafeli Koruma Alanı'' sınırları içinde yer aldığı bilgisine de raporda yer verildi.

Toplamda 4 milyon 228 bin liraya mal olması beklenen maden alanı ayrıca DSİ tarafından yapılması planlanan Kunduz Barajı ‘İçme ve Kullanma Suyu Uzun Mesafeli Koruma Alanı'’ sınırları içinde de yer alıyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir'de barajlar alarm veriyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.