TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17. EİB Moda Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin geleneksel olarak düzenlendiği bu sene 17’ncisi gerçekleşen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda kazananlar İzmir Arena'da ödül töreninde açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 05:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
17. EİB Moda Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu

EHKİB (Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) modayı sürdürülebilirlikle dönüştürüyor. Türk moda endüstrisinin tasarımcı ihtiyacını karşılamak, genç, yenilikçi tasarımcıların önünü açma amacıyla 17. kez düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nın kazananı Old Flavours, New Recipe adlı tasarımıyla Mirey Demirci oldu. İkinciliği Green Newspaper adlı tasarımıyla Ayşenur Kayar kazandı. The Baby in Arcadia adlı tasarımıyla Ayşe Hümeyra Tatar üçüncü oldu.

İzmir Arena'da düzenlenen ödül töreninde finale kalan ilk 10 tasarımcı Özlem Erkan liderliğinde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile hazırladıkları koleksiyonları, Akif Örük koreografisiyle sergiledi. Ayrıca ilk 10 finalistin koleksiyonları Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda her yıl düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası etkinliğinde sergilenecek.

SÜRDÜRÜLEBİR MODA

Tasarım yarışmasının gençler ve gelecek için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan TİM (Türkiye İhracatçılar Birliği) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazırgiyim ve tekstil sektörlerimiz Türkiye’nin ilklerini yapan sektörler… Sektörde her zaman tasarıma yatırım yapan gençler olacak. Gençlerimizin önlerini açmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir moda yaratmanın altını çizmeliyiz, dijitalleşmeye önem vermeliyiz. Türkiye’de hazırgiyim ve tekstil sektörlerimiz otomotivden sonra ikinci sırada yer alıyor. Üretim ve ihracat deposu sektörlerimiz. Tasarım yarışmamız gençlerimiz ve gelecekleri için iyi bir kazanım oldu” ifadelerini kullandı.

GENÇ TASARIMCILAR TEŞVİK EDİLİYOR

Düzenlenen tasarım yarışmalarının genç tasarımcıları teşvik ettiğini, farklı fikirlerin ortaya çıktığını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Hazır giyim ve tekstil sektörlerinde 2022 yılında 31,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. İhracat tutarımızın yanında bugün Türkiye’nin en katma değerli ihracat yapan sektörleri arasında yer alıyoruz. Kilogram başına ihracat birim fiyatımız Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Ülkemiz tasarımda her sene daha da ilerliyor. Başarıya ulaşmamızdaki en önemli faktör, aynı zamanda bizi rakiplerimizden de ayrıştıran tasarım gücümüz. Tasarım yarışmaları genç tasarımcıların teşvik edildiği, farklı tasarımcıların bir araya getirildiği, yeni fikirlerin ortaya çıkarıldığı platformlar. Yarışmalar her yıl genç yeteneklerin üretime kazandırılmasında büyük rol oynuyor" dedi.

TASARIM SANATLA BAŞLAR

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın 17 yıldır geleneksel olarak düzenlendiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “17 yıl evvelki aynı heyecana sahibiz. İlk yıl Hilton Oteli’nin Balo Salonu’nda böyle bir tribün kurmuştuk” diye konuştu. Tasarımın sanatla başladığını açıklayan Eskinazi, Tüm yarışmacıların birer sanatçı olduğuna dikkat çekti ve “Hepinizden ülkemize ileride katma değerli eserler üretmenizi diliyoruz” şeklinde konuştu.

FİNALİSTLERLE GURUR DUYUYORUZ

Yarışmaya yoğun ilgi ve katılım olduğunu, finale kalan yarışmacılardan gurur duyduğunu söyleyen Başkan Sertbaş, “Moda Tasarım yarışmalarında keşfedilen yetenekli tasarımcılarımız sektörümüzün tasarım gücüne güç katıyor, çıtayı her yıl daha yükseğe çıkarıyor. Yine yarışmalarımıza katılıp, uluslararası arenada çok başarılı işlere imza atan dünya çapında moda tasarımcılarımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, bizleri de gururlandırıyor. Yarışmamıza bu yıl da genç tasarımcılar oldukça ilgi gösterdi. Toplam 250 gencimizden yarışmaya katılım dosyası aldık. Bu dosyalar arasından finale kalmayı başaran birbirinden iddialı ve yaratıcı 10 finalistimiz tasarladıkları koleksiyonlarla yarışmamızın temasına uygun, çok başarılı, izlemesi keyifli koleksiyonlar hazırladılar. Tüm finalistlerimizle gurur duyuyoruz. Bu noktada tasarım yarışmalarımızı gerçekleştirebilmemize olanak sağlayan, tasarım ile ilgili yatırımları her platformda destekleyen Ticaret Bakanlığımıza ve Türkiye İhracatçılar Meclisimize teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu. 

FİNALE KALANLARI TEBRİK EDİYORUM

Tüm finalistleri tebrik eden EHKİB Sosyal Organizasyonlar ve Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar, "Her bir katılımcının özgün ve yaşama sevincini yansıtan koleksiyonlar hazırladığına tanık oldum. Tüm finalistlerimizi tebrik ediyorum. Yarışmamızda dereceye giren finalistlerimize sağladıkları önemli katkılar için Ticaret Bakanlığımıza ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne, finalistlerimizi süreç boyunca yalnız bırakmayan moda tasarımcısı Özlem Erkan'a teşekkür ederiz. Tüm koleksiyonların özveriyle dikimini üstlenen İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'ne teşekkür ediyorum. Etkinliğin başarılı geçmesi için çalışan Yarışma Komitesi ekibimize ve EİB sekretaryasına teşekkür ederiz” dedi.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nda finale kalanlar:

AYŞE HÜMEYRA TATAR

AYŞENUR KAYAR

BEYZA BAYRAM

ENES YOLCU

EZGİ KIZILTAN

MEHMET MELİH SEVİNÇ

MELİS DORU

MİREY DEMİRCİ

SERKAN ÇINAR

ZEYNEP KOÇ

17.EİB MODA TASARIM YARIŞMASI FİNAL JÜRİSİ

Tuğba HAZAR: Jüri Başkanı

1. Belma ÖZDEMİR: Moda Tasarımcısı- MTD Eş Başkanı

2. Çiğdem AKIN: Moda Tasarımcısı

3. Emre ERDEMOĞLU: Moda Tasarımcısı

4. Esin ÖZYİĞİT: İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı

5. Fırat NEZİROĞLU: Moda Tasarımcısı ve Dokuma Sanatçısı

6. Fırat ÖZDEMİR:  Fıratteks Firma Yetkilisi

7. Gökay GÜNDOĞDU: Moda Tasarımcısı

8.  Meltem Özbek:Moda Tasarımcısı

9.  Mert YEMENİCİOĞLU: Moda Stilisti

10. Murat AYTULUM: Moda Tasarımcısı

11. Necla Güvenç: Moda Tasarımcısı

12. Nihan Peker: Moda Tasarımcısı

13.  Niyazi ERDOĞAN: Moda Tasarımcısı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.