TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde, 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı. Vali Köşger, şehit mezarlıklarına karanfil bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından düzenlenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7'nci yılında darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anmak için İzmir'de tören düzenlendi. 


Kadifekale Hava Şehitliği'nde gerçekleşen törene; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Salih Sezik tarafından okunan dua ile devam etti. Programda daha sonra Vali Köşger anı defterini imzaladı.



BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ…
Şehitleri rahmetle anan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasında şunlara yer verdi: “Şehitliklerimiz, şanlı tarihimizin unutulmaz simgeleridir. Bu kutsal mekânlar, vatanseverlik, fedakârlık ve özgürlük aşkımızın en güzel ifadesidir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle burada bulunarak şehitlerimize minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere, tarihimizin her döneminde ülkemiz uğruna can veren binlerce kahraman olmuştur. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün özgür bir vatanda yaşıyoruz. Vatan topraklarımızı korumak için canlarını feda eden bu eşsiz kahramanlar, bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir.” 



MİNNETLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUM 
Vali Köşger, “Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Çanakkale'de olduğu gibi aynı ruhla, aynı azim ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain kalkışmada kutsallarını korumak için gözlerini kırpmadan ölüme koşan kahramanlarımız da inşallah şehitlik makamıyla onurlandırılacaktır. Şehitlerimizin aziz ruhlarına minnettarlığımızı ifade ederken onları asla unutmayacağımızı, kahramanlıklarını ve cesaretlerini her zaman hatırlayacağımızı vurgulamak istiyorum. Büyük Türk milleti olarak, şehitlerimize olan minnettarlığımızı sözlerle ifade etmek elbette yeterli değildir. Onların aziz hatıralarına sahip çıkarak, ülkemizin birliğini ve beraberliğini koruyacak, kardeşlik duygularımızı her zaman en üst seviyede tutacağız. Gözlerini kırpmadan vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize olsun: Sizler bizim için birer meşale oldunuz. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, her birinizi minnetle ve şükranla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.