TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 bin hesaplandı: Ağaç kıyımına bakanlıktan onay

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün, orman alanına isabet eden ve net olmayan hesapta 14 bin 800 ağacın kıyımının öngörüldüğü 154 kV Kiraz – Ödemiş Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesine bakanlıktan onay geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
14 bin hesaplandı: Ağaç kıyımına bakanlıktan onay

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, 154 kV Kiraz – Ödemiş Elektrik Enerjisi İletim Hattı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Kiraz ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Kiraz TM ile İzmir ili, Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde mevcut Ödemiş TM arasında tesisi planlanan ve TEİAŞ Genel Müdürlüğü Yatırım Programı’nda “Kiraz-Ödemiş EİH (TTFO)” adı ile tanımlanan proje için bakanlıktan “ÇED Olumlu” kararı çıktı.

Hazırlanan proje raporundaki bilgilere göre; tamamı İzmir sınırları içerisinde olacak olan EEİH’nın uzunluğu yaklaşık 28,6 kilometre olacak.

ileti hattı bornova

İLK HESAPLAR 14 BİN 800 AĞAÇ

Proje raporunda en çok dikkat çeken husus ise tesis alanının orman ve tarım arazisi kullanımındaki alanlarda olması ve hattın yapımı için ağaçların kesileceği bilgisi oldu.

Konuya ilişkin raporda, “Proje kapsamında tesis edilecek EEİH güzergahı; İzmir - Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı L19 ve L20 paftaları kapsamında yer almaktadır. Onaylı çevre düzeni planı, lejantı ve plan hükümleri ile EEİH güzergahının işlendiği çevre düzeni planı ekler bölümünde verilmiştir. Söz konusu haritadan da görüleceği üzere hat güzergahı genel olarak "orman alanı", "tarım arazisi" ve "çayır-mera" ve "sulama alanı" olarak tanımlanmış alan içerisinde kalmaktadır” ifadelerine yer verildi.

ileti hattı

Orman Genel Müdürlüğü e-harita uygulamasına göre hattın orman alanlarından geçen kısmı 14 bin 830 metre olarak ölçüldü. EEİH’nın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere 50 metre irtifak alanı dikkate alındığında; orman sayılan alanın 74 hektar olduğu belirtildi.

9 milyon 131 bin lira maliyetli projede kesin olmayan hesaplara göre 14 bin 800 ağacın kesilmesinin öngörüldüğü bilgisi verildi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de belediye ekiplerinin ağaç kesmesi tepki topladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.