TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Zaferi, Avustralyalı Koç Reading ile hedef yükseltti

İzmir’in ragbi takımı İzmir Zaferi, yeni sezonda kentin adını ligde daha çok duyurmakta kararlı. Takımın Avustralyalı Koçu Josh Reading ile İzmir’de ragbi üzerine konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Zaferi, Avustralyalı Koç Reading ile hedef yükseltti

Türkiye’de gün geçtikçe ilginin arttığı spor dalı ragbi, İzmir’de atağa geçti. Takımı 3 yılı aşkın süredir çalıştıran Avustralyalı Koç Josh Reading, İzmir’in ragbi takımı olan İzmir Zaferi’nin hedeflerinden bahsederek, “İzmir, Ragbi Ligi’nde fark yaratacak” dedi.

ragbi koçu

Ragbi tehlikeli bir spor mu?

Tedbir alınmazsa ve doğru öğrenilmezse her spor dalı tehlikeli olabilir. Rabgi, her ne kadar sert gözükse de tehlikeli bir spor dalı değil. Güreşe benzetilmesi açısından da Türkiye’deki spor kültürüne çok uygun. Ragbinin ülkede kalıcı bir yer edinmesi elbette biraz zaman alacak ama Tükiye’nin bu konuda hızlıca ilerleyebileceğine inanıyorum. İzmir’de de daha önce farklı takımlarla ragbi denenmiş ancak sürdürülememiş. Biz İzmir Zaferi olarak ligde adımızı duyuracağımız konusunda iddialıyız.

ragbi

Kimler Ragbi oynayabilir?

Touch, flag ve tackle olmak üzere 3 farklı dala ayrılan ragbiye her yaşta başlamak mümkün. 4-5 yaşlarından itibaren başlayabileceğiniz gibi başlamak için hiçbir yaş da geç değil. Farklı kanatlarda farklı pozisyonların olduğu bir spor dalı olduğu için farklı fiziksel özelliklerde oyunculara da açık bir spor dalı.

ragbi

İzmir Zaferi Rugby Ligi Takımı’nın hedefleri nelerdir?

Karşıyaka, Buca, Bornova gibi ilçe merkezli kurulmuş, çoğunlukla üniversite öğrencilerinin yer aldığı yerel takımlar arasında oynanan maçlar kasım ayında başlayacak. Oyuncularımız öncelikle bu 10 haftalık maçlarda ter dökecek. Sonrasında ise İzmir Zaferi’nin sınavı başlıyor. İzmir Zaferi, diğer illerdeki takımlarla karşılaşacak. 13’ü as 4’ü yedek olmak üzere toplamda 17 oyuncumuz var. Takımın çoğu Türk ancak farklı ülkelerden oyuncularımız da var.

ragbi

Avustralyalı bir ragbi koçu olarak, İzmir’de bir takım yönetmek nasıl bir duygu?

Ailem ve ben, İzmir’in yaşanabilecek en güzel yerlerden biri olduğuna inanıyoruz. Gerek coğrafyası, gerek insanlarıyla İzmir’de yaşamak oldukça keyifli. Avustralya’da mevcut işlerimize devam ediyoruz yanı sıra İzmir’de ailecek işlettiğimiz bir kafemiz var. İzmir Zaferi koçluğunun yanı sıra Türkiye Milli Ragbi Takımı ile de her zaman temastayım. İleride İzmir’de de dernek şubesi açmayı ve ragbinin İzmir’de daha çok oynanmasını sağlamak istiyoruz.

Ragbinin, İzmir’de çok yeni bir spor olması sebebiyle üstlendiğim görevin gayet zor olduğunun farkındayım. 3 yılı aşkın bir süredir İzmir Zaferi olarak maçlara hazırlanıyoruz. Bu sırada pandemi yaşanması da çalışmalarımızın aksamasına sebep oldu. İzmir’de çok iyi sporcular var elbette ama yeni bir oluşum olduğu için, bu yetenekleri keşfetmek zaman alıyor. İzmir’de maalesef bir sahamız olmadığı için şu anda antrenman ve maçlarımızı futbol sahalarında yapıyoruz.

ragbi

İzmir Zaferi Ragbi Takımı’nın hedefi nedir?

İzmir Zaferi Ragbi Takımı’nın asıl amacı; bir İzmir takımı olarak ligde kalıcı olmak ve elbette sonrasında derece yapmak. Ragbide İstanbul, Ankara ve Eskişehir şu anda en gelişmiş 3 il fakat kısa sürede İzmir’i de aralarına sokmayı başaracağımıza inanıyorum. Zamanla çok güzel bir gelişim gösterdik ve bu süreçte birçok galibiyet elde ettik.

Ragbi, oynayan kişiye ne kazandırabilir?

Öncelikle her sporcu gibi daha sağlıklı bir fiziğe sahip olabilirsiniz fakat ragbi oynayanlar için özel bir kazanç var. Ragbi oynayan sporcuları, diğerlerinden farklı kılan özellik; otokontrol. Ragbi oynarken, oyun içinde her dakika biriyle burun buruna çarpışıyorsunuz fakat kendinizi hep bir sınırda tutmak zorundasınız. Bu da güçlü bir otokontrole sahip olmanızı ve bunu bir kişilik özelliği olarak da kazanmanızı sağlıyor.

ragbi

TÜRKİYE’DE KADINLAR, RAGBİDE ERKEKLERDEN DAHA YETENEKLİ

Kadınlar ragbi oynayabilir mi?

Türkiye’de kadınlar, rugby sporunda erkeklerden daha yetenekliler. Sebebi de Türk erkeklerin genellikle futbola yönelmesi. Türkiye’de kadınlar ise genellikle voleybol ve basketbol oynamaya yönlendiriliyorlar. Bu durum da kadınların el göz koordinasyonlarının daha iyi olmasına ve bu sebeple ragbide daha iyi olmalarına fırsat sağlıyor.

TÜRKİYE’DE İLK RAGBİ İZMİR’DE OYNANDI

İzmir’de ikamet eden La Fontaine ailesinin ileri gelenleri ile kentteki diğer İngiliz ailelerinin birlikte 1894 yılında Bornova’da kurdukları “İzmir Bournabat Football and Rugby Club”, Türkiye’de resmi nizamnamesi ve tüzüğü ile oluşmuş ilk ragbi takımı olarak bilinmektedir.

ragbi

TÜRKİYE RAGBİ LİGİ DERNEĞİ HAKKINDA

Türkiye Rugby Ligi derneği, Türkiye'de Rugby Liginin geliştirilmesi, desteklenmesi ve büyütülmesi amacıyla 2016 yılında kuruldu. Türkiye Rugby Ligi organizasyonu hem Rugby Ligi Avrupa Federasyonu (RLEF) hem de Rugby Ligi Uluslararası Federasyonu (RLIF) tarafından desteklenmektedir.

Türkiye Rugby Ligi, gösterdiği mükemmel performans nedeniyle Avrupa Rugby Ligi Federasyonu (RLEF) tarafından “Gözlemci” statüsüne layık görüldü.

Türkiye Rugby Ligi derneği, RLEF ile birlikte kurslar düzenlemiş ve Temmuz 2016 itibarıyla 15'in üzerinde antrenör ve 10 hakeme eğitim verebilmiştir.

Temmuz 2016'da Türkiye Rugby Ligi Federasyonu, Kalamış İstanbul'da ilk Plaj Ragbi Ligi Turnuvasını düzenledi, 2 gün içinde oynanan 43 karşılaşmaya 19 takım katıldı.

Etkinlik, medyanın ve toplulukların büyük ilgi göstermesiyle büyük bir başarı elde etti.

Türkiye Rugby Ligi derneği, 2017 yılında Rodos'ta düzenlenen ilk uluslararası turnuvası olan 9. Rugby Ligi Turnuvasına 25 oyuncuyla katıldı.

Türk Rugby Ligi Takımı ikinciliği tamamladı ve bu, Türk milletinin oyunu yakın zamanda benimsediği göz önüne alındığında büyük bir başarı oldu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bodrum’da yelken zamanı: BIOR 2023 başlıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.