TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İzmir'deki basın mensuplarıyla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda protokol üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda İzmir Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünün 2022 yılı faaliyetlerinin sunumu yapıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, dördüncü güç olarak anılan medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu, hem resmi kurumların hem de vatandaşın sesi olduğunu belirtti.

Medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Günü'nü kutlayan Köşger, kentteki faaliyetleri takip eden basın emekçilerine de İzmir şehri adına teşekkür etti.

Teknolojinin başkenti olma hedefi

İzmir'deki huzur ve güvenlik çalışmalarının başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Vali Köşger, şehirdeki önemli bir çalışmanın da İzmir İktisat Kongresi binasının yapımı olduğunu ifade etti.

Kongre binasını 17 Şubat'a yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Köşger, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yüzyılının değerlendirileceği, 'Neredeydik, nereye geldik?' konusunun yetkin akademisyenler marifetiyle değerlendirileceği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılda yani Türkiye yüzyılına projeksiyon yapılacağı bir kongre düzenlenecek. Türkiye'yi nereye taşımak istiyoruz? Nereye götürmek istiyoruz? Onunla ilgili çok kapsamlı bir İktisat Kongresi'ni gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Vali Köşger, İzmir'in üstüne düşen öncü rolü yerine getirdiğine işaret ederek, Cumhuriyet'in 2. yüzyılına ilişkin bir manifestonun da kongrede oluşturulabileceğinin altını çizdi.

İzmir'de her yıl iktisat kongresi düzenlenebileceğini de söyleyen Köşger, teknoloji ve inovasyon temalarının hedef olarak belirlenebileceğini, İzmir'in Türkiye için teknolojinin başkenti olabileceğini dile getirdi.

Çeşme Projesi'nin de İzmir'e seviye atlatacak bir hedef olduğunu dile getiren Köşger, şöyle konuştu:

"İzmir'de 80 bin yatak var, bunun 40 bini turistik belgeli nitelikli yatak, 40 bini belediye belgeli. 80 bin yatakla İzmir'de turizmi patlatamazsınız. Patlatmaya çalışırsanız da ikinci sene rezil olursunuz. O yüzden nitelikli yatak sayısını artırmamız lazım bizim. Bunun yolu böyle bir proje." AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.