TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Tüyap Kitap Fuarı…

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2023 05:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 05:06
İzmir Tüyap Kitap Fuarı…

25. İzmir TÜYAP Kitap Fuarı, 20.03.2023 günü saat 19.00’da son buldu. Aslında harika günleri geride bıraktığımızı anladık. Neden mi?

***

Nedeni inanın çok basit. Yüzlerce kitap ile bir araya geldik. Bir birinden kıymetli eserleri inceleme fırsatı yakaladık. Bir birinden güzel kitapları almak ve okuyarak değerlendirmek şansını geri tepmedik. Sonuna kadar kitapların tadını çıkardık.

***

Özellikle çocuk kitaplarının renkleri bir birinden canlı kahramanları inanılmazdı. Zaten dünyayı renklendiren, canlandıran, hayat dolu çocuklar değil mi? Yine bu fuarında en canlı en tatlıları çocuklarımız ve çocuk kitaplarıydı.

***

Yetişkinler için yepyeni kitaplar vardı. Bir birinden kıymetli dünya ve Türk klasikleri yanında yeni ortaya çıkan eserlerde vardı. Benim için en kıymetlisi ise gerçekten yeni kitaplar, yeni baskıya giren, ilk baskıları olan kitaplardı.

***

Elbette ben de “Vicdanların Adaleti ERGAMALI” ve “Vicdanların Adaleti PUSU” isimli iki romanımla TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldım. İnanılmaz mutlu oldum. Eserlerimin okurlar ile buluşması kadar güzel ne olabilir ki en mutlu olduğum anlar okurlar ile buluşmaktı. Bununla birlikte yeni yazarlar ile görüşmekte inanılmaz mutluluk verici.

***

Özellikle yeni kitap çıkaran arkadaşlarla, yazar ve şairler ile sohbet etmek onların heyecanlarını paylaşmak ise tarif edilemez. İlk kitabı ile fuarda yer alan yazarların mutluluklarını görmeniz gerekirdi.

***

Onların heyecanı inanın hiçbir yerde göreceğiniz bir şekilde yansımaz. Bu onlar için gerçekten önemli benim içinde onlarla bir arada olmak çok ama çok önemli. Çıktıkları bu yolda onlara da başarılar dilerim.

***

Ayrıca TÜYAP Kitap Fuarı sayesinde okurların takip ettikleri ünlü yazarları görme şansları bulduklarını da ifade etmem gerekir. Okurlar, eserlerini takip ettikleri, okudukları ve beğendikleri yazarları görmek onlardan imzalı kitap almak için bir birleri ile yarışıyorlar. İnanılmaz imza kuyruklarının yaşandığını söylemem gerek.

***

Tüm bunlardan sonra TÜYAP yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten inanılmaz bir fuar geride kaldı. Tam olarak verileri bilmiyorum ama ziyaretçi sayısı epey iyi bir fuar oldu diye düşünüyorum. Bu fuara katılan yayınevleri ve STK’lar açısından bakıldığında iyi bir durum. Ancak bazı yayınevleri ile yaptığımız sohbetlerde cirolarının beklentilerinin altında kaldığını ifade etmek isterim.

***

Ziyaretçiler ile yaptığım sohbetlerde ise fuarın neden İzmir Kültürpark’a olmadığı hususu idi. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesinin eleştirildiğini belirtmem gerek. Gaziemir’de bulunan İzmir Fuar Alanı gerçekten bir çok ilçeye uzak ve tek araç ile gidilmesi çok zor. Bu açıdan bakıldığında ziyaretçilere hak vermek gerektiğini düşünüyorum.

***

En azından kitap fuarlarının kültür parkta yapılabilmesi için çalışmalar yapılmasını isteyenlerden olduğumu belirtmek isterim.

***

Her ne olursa olsun. Harika yazarlar ve şairler ile tanışma fırsatı veren, yeni eserler ile buluşmamıza fırsat veren fuarın düzenlenmesinde katkıları bulunan her kişi ve kuruma çok ama çok teşekkür ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.