TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Torbalı'da bir eve yıldırım düştü

İzmir’in Torbalı ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, 2 katlı bir binanın çatısına yıldırım düştü. Korkuyla uykusundan uyanan 3 vatandaşın baygınlık geçirdiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Torbalı'da bir eve yıldırım düştü

İzmir’in Torbalı ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, 2 katlı bir binanın çatısına yıldırım düştü. Korkuyla uykusundan uyanan 3 vatandaşın baygınlık geçirdiği öğrenildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir için yapmış olduğu gök gürültülü sağanak yağış ikazının ardından şehir merkezinde ve ilçelerde gece saatlerinde kuvvetli yağış etkili oldu. Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi 187/1 Sokak’ta bulunan 2 katlı binanın çatısına ise sabah saatlerinde yıldırım düştü. Turgut O., isimli vatandaşın yaşadığı çatı katı alevlere teslim olurken, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine adrese itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

3 kişi baygınlık geçirdi
Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerince alevler yapılan çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Binada yaşayan ve büyük bir gürültüyle uykusundan uyanan 3 kişi ise yaşadıkları panik nedeniyle baygınlık geçirdi. 3 vatandaşın tedavisi sağlık ekiplerince gerçekleştirilirken, olayda herhangi bir kişinin yaralanmadığı öğrenildi.

İzmir'de evine yıldırım düşen vatandaş, korku dolu anları anlattı
Yıldırımın düştüğü ev çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, korkuyla uykusundan uyanan vatandaş o anları anlattı.
Turgut Oktay (63) ve Doğukan Oktay (36) isimli vatandaşın yaşadığı çatı katı alevlere teslim olurken, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine adrese itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınırken, binada yaşayan ve büyük bir gürültüyle uykusundan uyanan toplam 3 kişinin ise yaşadıkları panik nedeniyle baygınlık geçirdiği öğrenildi. 3 vatandaşın tedavisi sağlık ekiplerince gerçekleştirilirken, olayda herhangi bir kişinin yaralanmadığı öğrenildi.



Uyuduğu odanın yanındaki odaya yıldırım düşmüş
Uyuduğu odanın yanındaki odaya yıldırım düşmesiyle korku dolu anlar yaşayan bina sakinlerinden Doğukan Oktay, o anları anlattı. Oktay, "Sabah 5.30 sıralarında gök gürültüsüyle uyandık. Uyandığımızda bir kablo yanığı kokusu vardı. Yatağımdan kalktığımda evimizin yanmaya başladığını gördüm. Yıldırım odanın üstüne düştü. İlk etapta su ile kendimiz müdahale etsek de alevleri etkisiz hale getiremedik. İtfaiye ekiplerine durumu haber vererek evi tahliye ettik. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Şükür canımızda bir şey yok, maddi hasarımız var sadece" dedi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.