TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir statlarında geri sayım sürüyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’de birbiri ardına açılışları gerçekleştirilen stat projeleri içerisinde İzmir’deki statlar için de olumlu gelişmelerin olduğunu kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir statlarında geri sayım sürüyor

EMİRCAN IŞILDAK

Son yıllarda birbiri ardına gelen stat hamleleri ve açılışlarla Türk futboluna sunulan fiziki katkıyı İzmirliler de bekliyor.

 İnşaatına başlandıktan kısa süre sonra duran Karşıyaka Stadı, geçtiğimiz aylarda Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı lansman ile tanıtılan Göztepe Gürsel Aksel Stadı ve önümüzdeki haftalarda ihalesi gerçekleştirilecek olan İzmir Atatürk Stadı’nda geri sayım sürüyor. Statların durumu ve yatırımlarla ilgili Anadolu Ajansı’na konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kente müjdeli haberleri verirken, yeni yılın ilk günleriyle birlikte somut adımların atılması bekleniyor.

MUTLU SON YAKIN

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, konunun Başbakan Binali Yıldırım tarafından yakından takip edildiğini ifade etti. Karşıyaka Stadı’nda sürecin hızlanacağı, Göztepe ve Alsancak statlarında da somut gelişmelerin olduğunu kaydeden Kılıç, “Her ikisi ile ilgili bir yargı süreci yaşandı. Bu noktada yerel yönetimler farklı şeyler ortaya koydu. Mahkeme süreci bize 2 yıldan fazla bir süreyi kaybettirdi. Şimdi bu iş sona ermiş durumda. İzmir Milletvekili Başbakanımız konuyu yakından takip ediyor. Karşıyaka’nın süreci artık hızlanacak ve devam edecek. Göztepe’nin yeniden yapım süreci ile ilgili bir durumu var, o şu an tamamlanmış ve artık proje ilgili çalışmalar da sürüyor. Alsancak Stadı’nın çalışmaları da tamamlanmış durumda. Yeni yılın ilk haftasında Alsancak Stadı’nın ihalesini yapıp İzmir’e kazandıracağız” diye konuştu.

GÜRSEL AKSEL STADI

Ekim ayında yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı lansman ile basına tanıtılan Gürsel Aksel Stadı Projesi, iş makinelerini bekliyor. Daha önce bakanlar kurulu kararıyla acele kamulaştırılan alanın da projeye eklenmesiyle süreç hızlanmış, Göztepe yönetiminin yeni stat projesini bütçe ayırarak planlatmasıyla da stat hayallerine bir adım daha yaklaşılmıştı. Başbakan Yıldırım’a sunularak lansmanı yapılan stat görselleri hem sarı kırmızılı taraftarlar ve cami hem de Türk futbol severlerin beğenisini kazanmıştı. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen ve TFF 1. Lig’in ilk devresini lider kapatan sarı kırmızılılar dört gözle stadın inşaatına başlanılacağı günü bekliyor.

KARŞIYAKA STADI

Hem sportif hem de ekonomik açıdan tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiren Karşıyaka’da ise stat inşaatının sürmesi camiaya büyük moral olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın basın açıklamasıyla topu merkezi hükümete devretmesi, yerel yönetimlerin Karşıyaka Stadı’nın önünde engel teşkil edecek bir davası bulunmadığını açıklamasıyla gözler TOKİ’ye çevrildi. Son olarak Bakan Kılıç’ın açıklamasıyla yeşil kırmızılı camiada stat hayallerine su serpildi.

ALSANCAK STADI

Büyükşehir Belediyesinin spor kompleksi için haklarını devrettiği Alsancak Stadı içinse yılın ilk haftası ihaleye çıkılacak. Daha önce Konak Belediyesinde stat için yeşil ışık yakılmış, stadın ilk proje görselleri basına sunulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.