TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir siyasetinde ‘Buca Cezaevi’ tartışması

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, önümüzdeki Meclis toplantısında Buca Cezaevi için rekreasyon ve otopark plan teklifini getireceklerini açıkladı. Soyer’in “Gelin hep birlikte yapalım” çağrısına AK Partili Kaya’dan yanıt geldi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2022 11:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir siyasetinde ‘Buca Cezaevi’ tartışması

SEVAL ASLAN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkılan Buca Cezaevi ile ilgili önemli bir açıklama daha yaptı. Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerdeyıkım süreci tamamlanan Buca Cezaevi ile ilgili, “Buca Cezaevi’nin yıkımı tamamlandı. Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. İzmir’in en büyük ilçesi Buca’nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız” açıklamasını yapmıştı. Başkan Soyer’in bu açıklamasına AK Partili Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt gelmişti. Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İşin gücün yalan. Halihazırdaki planında yeşil alan yok, AVM var. Bunu yapan da CHP’li Büyükşehir, sizsiniz. Cezaevini yıktığımız gibi AVM planınızı da kaldıracağız. Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var! Buca’ya bir metrekare yeni yeşil alan kazandırmadın” cevabını vermesiyle İzmir siyasetinde Buca Cezaevi tartışması yeniden alevlenmişti.

TARTIŞMAYI BİTİRİYORUZ!

Başkan Soyer, son olarak konuyla ilgili bir açıklama daha yaparak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne rekreasyon ve otopark plan teklifini getireceklerini açıkladı. Başkan Soyer, “Buca’nın yeşile ihtiyacı var. Yıkılan Cezaevi yeşil alan olsun dediğimizde 20 yıl önce bakanlığın isteğiyle hazırlanan planı gündeme getirenler oldu. Tartışmayı bitiriyoruz. Pazartesi meclisimize rekreasyon ve otopark plan teklifini getiriyoruz. Gelin hep beraber yapalım” ifadelerini kullandı.

HİÇ KIVIRMA!

Başkan Soyer’in bu sözlerine AK Partili Kaya, '”Yalan söyledikçe batıyorsun! Burası cezaeviydi. Bakanlık, AVM tipi cezaevi mi yapalım dedi Hiç kıvırma, burayı AVM olarak planlayan sizsiniz, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’dir! Cezaevini kaldırdığımız gibi, AVM planınızı da kaldıracağız. Gölge etme, başka ihsan istemez!” karşılığını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.