TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Milli Eğitim Müdürü yeniden Dr. Ömer Yahşi oldu

İki yıl önce İzmir’deki görevinden ayrılan Dr. Ömer Yahşi , tekrar İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Milli Eğitim Müdürü yeniden Dr. Ömer Yahşi oldu

2021 yılında Mahmur Özer tarafından  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrılan Dr. Ömer Yahşi, iki yıl sonra tekrar İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Tekrar görevi başına gelen Ömer Yahşi, vatandaşların merak konusu oldu. Tüm eğitim camiası tekrar Milli Eğitim müdürü olan Yahşi'yi araştırıyor. Peki Dr. Ömer Yahşi kimdir? Gelin birlikte bakalım...

DR. ÖMER YAHŞİ KİMDİR?

1977 yılında dünyaya Erzincan'da gözlerini açan Dr.Ömer Yahşi, eğitimci ve akademisyendir.

Eğitimini İstanbul'da Marmara Üniversitesi’nde tamamlayan Ömer Yahşi yine İstanbul’da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde doktora eğitimini almıştır.

Doktora eğitiminin ardından hayatına öğretmen olarak başlangıç yapan Yahşi, birçok önemli görevde bulunmuştur. Kariyeri boyunca adım adım ilerleyen Dr. Ömer Yahşi müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü gibi görevlerde bulunduktan sonra Milli Eğitim Müdürü olarak da kariyerinde önemli adımlar atmıştır.

Türkiye’de farklı okullarda öğrencilerine ders veren Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına uluslararası boyuta taşınan ve  kongrelerde sunulan bir projeyi hayata geçirmiştir. Danışmem isminin verildiği bu proje ile UNESCO ile işbirliğinde bulunmuştur.

Yine bir projeyle karşımıza çıkan Yahşi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen bir kongreye İzmir İl Örneği adını verdiği projeyle katılım sağlamıştır. Aynı zamanda Ömer Yahşi,  aktif olarak Yaşar Üniversitesi iş birliği ile Unesco Uluslararası Göç Kürsüsü’nde görev yapmaktadır.

Dr.Ömer Yahşi görevinden ayrılmadan önceki süreçte, İzmir depremi öncesinde okullarda gerekli güvenlik tedbirlerini almıştır.

Deprem öncesi yapılan çalışmalar çerçevesinde tek bir öğrenciye bile zarar gelmezken aynı zamanda özel eğitim alanında yapılan projeler ile  Türkiye ve dünya basınında gönülleri fethetti. Yahşi aynı zamanda okullara şehit olanların isminin verilmesine de öncü olmuştur.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Milli Eğitim Bakanı'ndan atama müjdesi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.