TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Kız Lisesi mezunları 1 Şubat’ta Anıtkabir’de

Türkiye’nin farklı kentlerinde yaşayan İzmir Kız Lisesi mezunları, Ankara’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrine iade-i ziyarete gidiyor. Tarihi okulun mezunu gönüllülerin oluşturduğu “100. Yıl Komitesi” üyelerinin de içinde bulunduğu grup 1 Şubat 2023 günü Ankara’da buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2023 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Kız Lisesi mezunları 1 Şubat’ta Anıtkabir’de

Kuruluşundan bu yana 100 yılı geride bırakan İzmir Kız Lisesi mezunları, “1 Şubat’ta Atamızın yanındayız” sloganıyla Anıtkabir’de buluşmak üzere kendi olanaklarıyla yola çıktı. 100 kişiden oluşan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden Ankara’ya gelecek olan grup Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakarak saygı duruşunda bulunacak. İzmir Kız Lisesi Mezunları, Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Belediyesi’nin konuğu olarak bir kent gezisi de gerçekleştirecek.

“100. Yıl İade-İ Ziyaret Grubu”nun temsilcisi İzmir Kız Lisesi mezunu emekli Edebiyat Öğretmeni Yıldız Tokeri, bu gönüllülerin hiçbir dernek ve kurumla ilişkisi olmadığını vurguladığı sosyal medya mesajında, “Geri sayım başladı. Yarın yola çıkıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı temsilen Ata’mızın yanına gidiyoruz” dedi. Tokeri, bu gönüllüler hareketini destekleyen, katkıda bulunan, ziyarete katılan katılmayan tüm kız liselilere teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk, 1 Şubat 1931 yılında İzmir Kız Lisesi’nin Namık Kemal Lisesi binasında eğitim gördüğü dönemde okulu ziyaret etmiş, anı defterini imzalamıştı. Atatürk, anı defterine, “İzmir Kız Lisesinde gördüğüm intizamdan hususiyle bilgi ve milli terbiye vermekte ve almaktaki büyük dikkat ve heyecandan çok memnun oldum. Öğreticilere teşekkür ederim” diye yazmıştı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.