TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Cumhurbaşkanına tarihinin en yüksek oyunu verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, MÜSİAD’ın İzmir Şubesinin gerçekleştirdiği toplantıda, “Önümüzdeki seçimlerde İzmir inşallah çöp-çukur anlayışını bertaraf edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımıza tarihinin en yüksek oyunu verecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Cumhurbaşkanına tarihinin en yüksek oyunu verecek

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu’nun MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde “Türkiye Yüzyılında Şehirleri Fark Et, İnşa Et” ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı (TÜİT) ve MÜSİAD İzmir Şubesi Genel Kurulu Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta gerçekleştirildi. Programa  T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Cemil Yüksekdağ ve MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı katıldı. Programda ayrıca ‘Sürdürülebilirlik ve Dönüşüm’ ile ‘Gelenekten Geleceğe Şehirlerin İnşası’ konulu paneller gerçekleştirildi. Bu arada program sonrasında yapılan genel kurulda MÜSİAD’ın İzmir Şubesi’nin yeni başkanı Gökhan Temur oldu.

57 BİN KONUT VE İŞ YERİ DÖNÜŞTÜ

Programın açılışında konuşan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tüm Türkiye’de tam 3 milyon 200 bin konutu yenilediklerine vurgu yaparak, “Bir seferberlik anlayışıyla; sahada da 250 bin konutumuzun dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İzmir’imizde de riskli yapı olarak tespit ettiğimiz 57 bin 109 konut ve iş yerinin dönüşümünü gerçekleştirdik. Biz kentsel dönüşümde, çevresel sürdürülebilirlik doğrultusunda bütün çalışmalarımızı 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma devrimine uygun olarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu hedeflere uygun olarak inşa ettiğimiz bütün yapıları iklime duyarlı, enerji verimli, kendi kendine yeten, tamamen Sıfır Atık ve yeşil bina konseptine uygun şekilde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTİKBALİN DE ŞEHRİ YAPACAĞIZ!

“Biz iyi günde de kötü günde de vatandaşlarımızın yanındayız” diyen Bakan Kurum, “İşte İzmir’imizdeyiz. İzmir’imizi asla liyakatsizliğin, belirsizliğin, iş bilmezliğin insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Neden terk etmeyeceğiz biliyor musunuz? Bugün Barış Sitesindeki yeni evine misafir olduğumuz Hatice teyzemizin gözlerinde İzmir’in geleceğini gördüm, umudu gördüm. Depremde en büyük acının yaşandığı Rıza Bey Apartmanını ziyaret ettim. Orada da çocuklarımızın gözünde İzmir’in istikbalini gördüm, umudu gördüm, İzmir’e dair beklentiyi gördüm. Biz artık her zamankinden daha kararlıyız. İnşallah; istiklalin şehrini kültürel ve tarihi dokusuna uygun, iklime uyumlu ve sürdürülebilir akıllı şehir uygulamalarıyla istikbalin de şehri yapacağız! Bunun için,Hatice teyzemizin umutları için, Rıza Bey Apartmanındaki yavrularımız için var gücümüzle çalışacağız. Biliyorsunuz, Eylül ayında Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirdik. İlk etapta 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 10 bin işyerini milletimize kazandıracağız. Projemiz kapsamında İzmir’imize toplam 12 bin 400 konut inşa ediyoruz. 25 bin konutluk arsamızı, 700 bereketli dükkanımızı İzmirli kardeşlerimize armağan ediyoruz. İzmir’imizin kura çekimini 6-13 Şubat arasında gerçekleştireceğiz. İnşallah hem kentsel dönüşüm hem de yeni üreteceğimiz sosyal konutların ardından, İzmir’imizde afetlere karşı dirençsiz tek bir sağlıksız yapı, tek bir çöküntü alanı kalmayıncaya kadar çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Çöp, çukur anlayışı diyoruz biliyorsunuz biz CHP zihniyetine. Önümüzdeki seçimlerde İzmir inşallah çöp-çukur anlayışını bertaraf edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımıza tarihinin en yüksek oyunu verecek. Bizler bu konuda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de “Bizim medeniyetimizin temelini Medine yani şehir teşkil eder. İnsanlarımızın gönlünü inşa ettiğimiz, gönlünü inşa ettiğimiz insanların da şehrimizi inşa ettiği bir sürece ve döneme vesile olması temennisiyle toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇÖPLERİ, BERGAMA’YA TAŞITTIRMAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milletvekilliği döneminde bu dönemde afetler konusunda zor bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, “Bu vekillik dönemimizde ülkemizde deprem, sel, yangın ve pandemiyi geçirdik. Afetlerde zat-ı aliniz ve hükümetteki bakanlar ve Cumhurbaşkanımız ile nerede bu devlet dedirtmedik. İzmir’de istemediğimiz bir hadiseden dolayı 5 bin tane dönüşüm sağladık. Türkiye yüzyılında kentsel dönüşüme artık başlamamız gerek. Birileri taşın altına elini koyarak bu süreci geçirmesi gerekiyor. Bilal Başkan konuşmasında gerçekten burada 7 tane temel sorunun olduğunu belirtti. 7 tane soruna baktığımızda Harmandalı Çöplüğü 10 senedir konuşulan bir konu. Burası artık sürdürülebilir bir şey değil. Harmandalı’ya çözüm bulunmazsa bu iş Ümraniye’ye doğru gidiyor. Gelin doğru bir yerde bu işi çözelim. Orası ile ilgili bir çözüm olmadığı gibi çöpleri Bergama’ya taşıyacaklarmış. Orada AK Partili belediye var ondan mı oraya götüreceksiniz çöpü? Gerekirse bütün Bergamalı hemşehrileri oraya yığarız çöpleri oraya taşıttırmayız. Bu şehirde yaşamın hayatın, iklimin çok güzel olduğunu biliyoruz. Şehrimizi fark edip imar ve inşa etmek durumundayız. Bununla ilgili ortaya çıkacak önerileri hayata geçirmek için elimizden geleni yaparız” dedi.

ASIL İŞİMİZE ODAKLANAMADIK

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da konuşmasında şunları söyledi: “Bizi kavgalarla o kadar meşgul ettiler ki asıl işimize odaklanamadık. Muasır Medeniyet hedefinden uzaklaşan Türkiye kendi içine kapandı. Bu kısır döngüyü AK Parti iktidarları döneminde atlattık. Kent merkezleri başta olmak üzere denetimsiz göçün hızla arttığını aktaran Nasır, “Olan depremlerde de bu yüzden binlerce canı kaybettik. Sosyal devlet anlayışıyla son 20 yılda yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye yeniden imar ve inşa edilmeye başlandı. Uygun konut kredisi ve çeşitli kampanyalar ile dönüşüm hamleleriyle birlikte Türkiye’yi hızla geliştiriyor ve dönüştürüyoruz.”

İZMİR ÇÜRÜYOR, ŞEHİR ÇÜRÜYOR

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı da programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu biz sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye’sine karşı sorumlu değiliz. Bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz vizyonu doğrultusunda şimdi ülkemizin geldiği nokta ne Amerika’dan ne de Avrupa’dan asla geride değil. Bunu gözlemlemekten MÜSİAD ailesi olarak onur duyuyoruz. İzmir’imize baktığımızda açmazların aşılamadığını görüyoruz. İzmir’in açmazlarını özetle maddeleyecek olursak 7 başlık altında özetledik. Bunlar; Vahşi Depolama-Harmandalı Çöplüğü, Körfezin Koku Problemi, Çarpık Kentleşme, Sanayi Sitelerinin Şehir Merkezinde Kalması, Kentsel Dönüşüm ve İzmir’in İhtiyacı Olan Master Planlarının Yapılması. Sayın Bakanım yerel  yönetimlerin ne yazık ki size eşlik etmediğini gözlemliyoruz. Konuyu toparlamak gerekirse İzmir çürüyor, tarihimiz değil şehir çürüyor. MÜSİAD olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla İzmir’i teknolojiyle bağlantılı inovatif ve daha yaşanabilir bir kent haline gelmesinde her türlü sorumluluğu paylaşmaya hazırız.”

ŞEHİRLERİMİZİN RUHUNU ÖLDÜRMEYELİM

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, gençleri, kadınları ve çocukları içine alacak topyekün bir sosyal ve kültürel çevre oluşturulması gerektiğinin altını çizerek, “Şehirlerimizi teknolojik gelişmelerle donatalım ama şehirlerimizin ruhunu öldürmeyelim. Evimizden mahallemize, köyümüzden şehrimize, sergilediğimiz mimariyle aslında ruhumuzu, vizyonumuzu ve varlık anlayışımızı yansıtırız. Yeni nesiller de bu yansıttığımız mimariye göre şekillenir ve yüksek bir medeniyet atmosferinde gelişirler” dedi.  

MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Cemil Yüksekdağ da inşaat sektörünün temsilcileri ve tüm tarafları ile farkındalığı göstermek istediklerini belirterek, “Uçtan uca farkındalığın parçası olmamız gerektiğini düşünüyoruz. ‘Fark Et İnşa Et’ bireyden ziyade toplumsal bilince atıfta bulunuyor. Sorumluluk almak birlikte yol almak istiyoruz. 13 bin üyemizi bu sürece hazırlamak için 10 maddelik kentsel dönüşüm manifestomuzu hazırladık” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.