TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir, Çandarlı Limanı ile ‘yenilenebilir’

İzmir’in rüzgar enerjisi potansiyeline dikkat çeken Öztürk, “Rüzgar enerji tribünlerinin kanatları büyüyor, İzmir Limanı’nın kapasitesi de belli. Bu noktada Çandarlı Limanı ile yenilenebilir enerji parçalarının ihracatında da önemli bir konuma sahip olabiliriz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 13:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir, Çandarlı Limanı ile ‘yenilenebilir’

NURETTİN BAKİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi 2022 yılının son meclis toplantısını; odanın hizmet binasında gerçekleştirildi. Denizcilik sektöründe Türkiye ve bölgesindeki gelişmelerin ele alındığı toplantıdaİMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2022 yılında sektörle ilgiliyaptıkları çalışmaları 2023 yılında da sürdüreceklerini belirtti. İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy,deniz barınaklarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÇANDARLI LİMANI

İzmir körfezinde bekleyen gemilerin rüzgar enerjisi kanadı almak için geldiğinin altını çizen Öztürk, “Yenilenebilir enerji alanında İzmir önemli bir konumda. Çandarlı limanından bu kanatların yüklemesi yapılıyor. Limanın ölçüleri belli fakat rüzgar güllerinin kanatları her geçen daha da büyüyor. Fabrikalara yakın yerlerde yenilenebilir enerji tesislerinin hayata geçmesi gerektiğini ve limanlar aracığıyla yenilenebilir enerji parçalarının ihracatında da önemli bir konuma sahip olabiliriz” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ VURGUSU

İzmir limanlarında 2022’de 2 milyon TEU konteyner elleçlendiğini vurgulayan Yusuf Öztürk, “Ama bizim toplam kapasitemiz 4 milyon TEU. Yani biz yarı kapasitesi çalışabilmişiz. Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün biran önce bitirilip limanların da daha etkin kullanılmasını ve çalışmasını sağlamalıyız. Limanlarımız da hızlıca modernize edilmesi, yaklaşım kanalı ve derinliğinin artırılması gibi konuları hızla hayata geçirmeliyiz. İzmir Alsancak Limanı’nın modernizasyonu, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi, Kuzey Ege Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Merkezi, yat bağlama kapasitesini artıracak yeni yat limanları, bölgemizden Avrupa’ya yeni denizyolu hatlarının oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanması projeleri, gündemimizde yer almaya devam edecektir” dedi.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Öztürk, “Ülkemiz kruvaziyer sektörü bu yılı yaklaşık bin gemi, bir milyonun üzerinde yolcu ile kapattı. 2023’te kruvaziyer turizmi ve yat turizmi başta olmak üzere deniz turizmi ve su sporlarında yakaladığı ivmeyi devam ettirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 2023’te Sınırda Karbon uygulaması ile resmen başlayacak AB Yeşil Mutabakatına, deniz taşımacılığı ve limanlar olarak uyum sağlama konusu da bir diğer önemli gündem maddemiz olacaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.