TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir önünde oturma eylemi

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şubeye bağlı çalışanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Büyükşehir önünde oturma eylemi

Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesinde Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şubeye bağlı çalışanlar oturma eylemi yaptı. Konak Kültürpark'taki Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri slogan attı, ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan sendikanın iş yeri temsilcisi Şükriye Yavuz, belediye yönetimiyle 5 oturum gerçekleştirilen görüşmelerde uzlaşı sağlanamadığını söyledi.
Belediyenin önerdiği yüzde 42'lik zam teklifinin gerçeklikten kopuk ve çalışanların geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduklarını belirten Yavuz şöyle konuştu:
"Sendikamız, belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4 bin 560 liranın yüzde 86 artışla 8 bin 500 liraya çıkarılması, her biri 1500 lira olan 5 ikramiyenin 6'ya çıkarılarak 3 bin lira olması talep etmiştir. Ancak bu ve diğer taleplerimiz reddedilmiştir. Haklarımızı alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz. İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin değerli meclis üyelerini insanca ve onurluca yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda görmek istiyoruz." AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.