TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden STK’larla protokol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren 6 vakıf ile iş birliği protokolü imzaladı. Başkan Tunç Soyer’in önerisiyle geliştirilen İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin imza töreni Egemenlik Evi’ndeki Başkanlık makamında yapıldı. Başkan Soyer, imza töreninin ardından “Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var: O da eğitim. Bunu hep birlikte paylaşarak gençlerimize daha faydalı olacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 12:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden STK’larla protokol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren 6 vakıf ile iş birliği protokolü imzaladı. Başkan Tunç Soyer’in önerisiyle geliştirilen İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin imza töreni Egemenlik Evi’ndeki Başkanlık makamında yapıldı. Başkan Soyer, imza töreninin ardından “Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var: O da eğitim. Bunu hep birlikte paylaşarak gençlerimize daha faydalı olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de öğrenim gören gençlerin bilim, kültür, sanat ve spor alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 6 eğitim vakfı ile iş birliği protokolü imzaladı. İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin Egemenlik Evi’ndeki imza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İZEVİM (İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli) Genel Koordinatörü Can Güvenir, Cevdet İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Keskiner, Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Çınar Aybar, Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, Urla Eğitim Vakfı (UREV) Yönetim Kurulu Başkanı Hale Pekerten katıldı.

Soyer: “Memleketin kurtuluşunun tek yolu eğitim”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitimin ve bu alanda gönüllü faaliyetlerin önemine değindi. Soyer, “En önemli fayda gönüllülük. Kimse size bir ödül vermiyor. Ama siz vicdanen ve zihnen bunun gerekli olduğuna inandığınız için bu yola baş koyuyorsunuz. Bu eşsiz bir şey. Kendini vakfetmek dünyanın en kıymetli şeyi. Önce neye yatırım yapmak istersiniz?’ diye sorsanız ‘eğitim’ derim. Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var. O da eğitim. Güçlü paydaşlarımızla bizler de yerel yönetimler olarak sizlerin yüce gönüllüğünüze katkı koymaya hazırız. İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

Çalışmalarımız Türkiye’ye örnek olsun
Başkan Tunç Soyer’in bir sene önce verdiği görevi iş birliği modeliyle geliştirdiklerini ifade eden İZEVİM Genel Koordinatörü Can Güvenir, “İzmir’de 6 vakıf olarak birlikteyiz. Çocuklar, gençler ve eğitim çağındaki yetişkinler hepimizin ortak alanı. ‘Hepimiz aynı alanda çalışıyoruz ama etkisini nasıl artırabiliriz’ diye düşündük. Hepimizin bir araya geldiği İZEVİM’de birleştik. İzmir’e mal olacak bir işbirliği modeli geliştirmek istedik. Aynı alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının birbirleriyle bir arada çalışmasının Türkiye’ye de örnek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim vakıflarıyla imzalanan protokolün amacı nedir?
Protokolün temel amacı, İzmir’de öğrenim gören öğrencilerin iş birliği kültürü içerisinde bilim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri gibi olanaklara daha rahat erişebilecekleri ortak çalışmalar yürüterek öz farkındalığı, öz motivasyonu ve aidiyet duygusu yüksek bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak, olarak tanımlanıyor. Kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında ortak projeler üretmek, bilgi ve deneyim paylaşmak, yürütülen çalışmaların etki ve verimliliğini artırmak için destek mekanizmalarını işletmek, personel ve gönüllü kapasitesinin güçlendirilmesi için ortak çalışmalar düzenlemek protokolün ana yükümlülükleri arasında yer alıyor. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.