TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir BBSK 42 branşta, Türkiye'nin en iyilerinden

Hüseyin Demir ile Fair Play programına konuk olan İzmir BBSK Başkanı Ersan Odaman, "Bizim amacımız geldiğimiz günden beri sporu yaymak" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir BBSK 42 branşta, Türkiye'nin en iyilerinden

GURBET YAVUKLU

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Fair Play programının bu haftaki konuğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün tecrübeli Başkanı Ersan Odaman oldu. Geleceğe ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Odaman, İzmir'le ilgili düşündükleri spor faaliyetlerinden bahsetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve geldiği günden itibaren sporda önemli yatırımlar aldıklarını ifade eden Odaman, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 42 branşta faaliyet gösteren bin 100 lisanslı sporcusuyla, Türkiye’deki en büyük kulüplerden bir tanesi" ifadelerini kullandı. 

MARATON İZMİR'DE KİŞİ 10 KİLOMETREDE KOŞTU

Geçtiğimiz hafta yapılan Maraton İzmir organizasyonuyla ilgili konuşan Odaman, "Maraton İzmir’in şöyle bir özelliği var, dünyada deniz seviyesinde koşulan sayılı parkurlardan bir tanesiyiz. Çok inişi çıkışı olmayan hatta dünyadaki en hızlı 10 parkurdan bir tanesiyiz, aynı zamanda Maraton İzmir World Race Label’lı bir koşu. Koşumuz Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun gözetiminde yapılıyor. Türkiye’de İstanbul maratonundan sonra en iyi koşulardan birisi maratonumuz. Ekibimiz çok iyi, her sene de derece ve organizasyon kalitesi olarak arttırmak istiyoruz. 100 yıllık maratonu yani 'Cumhuriyetimizi maratonla taçlandıralım' mottomuz vardı. 500 kişi 42 kilometrede, 4000 kişi çipli, 500 kişi de çipsiz toplamda 4500 kişi 10 kilometrede koştu. 21 ülkeden de 30 elit atlet de koşuda bulundu. Bunlar bizim davet ettiğimiz atletler. Hatta bu sene rekor bekliyorduk ancak geçen seneki 2.09.35 olan rekor 1 dakikayla sahildeki rüzgâr sebebiyle olmadı. Umuyoruz ki İzmir halkı için güzel bir havada güzel bir etkinlik oldu" diye belirtti. 

"YAPILAN BAĞIŞLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Birlikte çalıştıkları platformlardan bahseden ve bu bağışlarla hizmet sağladıklarının önemine vurgu yapan Odaman, "Adım Adım Platformuyla birlikte çalışıyoruz, onların bünyesinde bulunan 40 tane STK ve onlara dahil olmayan İzmir’de irtibatta olduğumuz STK’lar “İyilik Peşinde Koşacak” adı altında bir bağış kampanyası yürütüyorlar. Geçen sene 4 milyon lira bir bağış toplamıştık şu an o miktara ulaştık, bağış 15 gün daha devam edecek. Bu bağışlar STK’ların fon yaratması için çok önemli. Yapılan bağışlar, hizmetler bu fonlarla sağlanıyor. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) üniversitede ve lisede okuyan yaklaşık bin öğrenciye burs veriyor ve bu bursların çoğu maratonlardan gelen paralarla karşılanıyor" diye konuştu. 

"BELEDİYE OLARAK KADIN ÖNCELİKLIİ BİR TUTUMUMUZ VAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün 42 branşta faaliyet gösteren bin 100 lisanslı sporcusuyla, Türkiye’deki en büyük kulüplerden biri olduğunu ifade eden Odaman, "55 bin kişiye spor okullarında her sene eğitim veriyoruz. Çok büyük bir organizasyon. Biz ‘sosyal belediyecilik’ adı altında bir takım şeyleri yapabiliyor olmanın da gururunu yaşıyoruz.  Engelleri aşan arkadaşlarımızla 8 branşta faaliyet gösteriyoruz. Tekerlekli basketbol, ampute futbol, engelli atıcılık, masa tenisi gibi farklı spor dallarında engelli vatandaşlarımıza bir şeyler yaptırmak için uğraşıyoruz. Zaten tüm belediyelerin, belediye kulüplerinin de yapması gereken şeyler bunlar. Profesyonel spor dallarında olmak istemiyoruz. Futbolda yokuz. İzmir’de kadın voleybolu çok güçlü, biz o camiadaki kulüplerine yer açmak için çekildik. Hentbolda camia kulübü olmadığı için biz kendimize görev edindik. İzmir Hentbolu profesyonel kulüpler kurulduğundan beri orada mücadele eden tek takım. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz. Geçen yıl Avrupa’da çeyrek finale çıktık. Bizim belediye olarak kadın öncelikli bir tutumumuz var. Hentbolda, seneye şampiyonluğa oynayacak bir kadın takımı kurmak istiyoruz" dedi. 

 "TUNÇ SOYER'LE BİRLİKTE SPOR FAALİYETLERİ ARTTI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve geldikten sonra spor yatırımlarının arttığını söyleyen Odaman, şu ifadeleri kullandı: 
"Biz de Tunç Soyer'le birlikte göreve geldik. Kafamızda düşündüğümüz birçok organizasyon vardı. Birçoğunu gerçekleştirdik. Geçtiğimiz haftalarda maratonun öncesinde bir spor festivali yaptık. Uluslararası bir spor fuarı düşünüyoruz. Bunu sahiden Avrupa’nın en büyük spor fuarlarından biri haline getirmek istiyoruz. Ortadoğu’ya hitap eden bir coğrafyada biz niye güçlü olmayalım diye düşünüyoruz. Son zamanlarda bu spor materyallerini yapan arkadaşlarımıza da bir mecra yaratmak istiyoruz. Spor Fest’i 29-30 Nisan’da yaptık. 10 bin kişilik ziyaretçimiz oldu. Bekliyorduk zaten böyle bir oranı. İzmir spor kenti. İzmir’in insanı spora çok yatkın. Potansiyel güçlü, İzmirli bunu hak ediyor. İklim şartları da buna çok müsait. Su ve plaj sporlarına önem veriyoruz. Bununla ilgili yatırımlar yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bunları hep beraber yaşayacağız.”

"SPORU HER BÖLGEYE YAYMAYI AMAÇLIYORUZ"

İzmir'de her semte spor faaliyetlerini yaymak için geldikleri günden beri mücadele ettiklerini belirten Odaman, "Dezavantajlı bölgelerle ilgili çalışmalarımız var. Yazın havuzlar açıyoruz, oradan çocuklarımız o havuzlara giriyorlar. Farklı yerlerdeki denizlere götürüyoruz, optimist yaptırıyoruz, yüzme, kano yaptırıyoruz. Su sporlarıyla yakın olsunlar istiyoruz. Öyle bölgeler var ki deniz görüyor ama denize girmemiş, havuzu televizyondan görmüş... Bizim esas amacımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm vatandaşlara bu hizmeti götürmek. Tabii zaman  alıyor, ekip işi, zaman işi, para işi. Önümüzdeki günlerde bunun katlanarak büyüyeceğini söyleyebilirim. Tunç başkanımızın da spora yatkınlığını herkes biliyor. Bisiklete biniyor, yüzüyor... Onun için biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.