TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İzmir Aşkına 8500' ayakta alkışlandı

İzmir Aşkına Derneği gönüllüleri, iddialı yeni projeleri 8500 adlı müzikal ile "Homeros Izmirlidir" sloganıyla sahneye çıktı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 09:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
'İzmir Aşkına 8500' ayakta alkışlandı

İzmir Aşkına Derneği’nin gönüllü üyeleri başarılı performanslarıyla kentin 8500 yıllık tarihini sahneye yansıttı. Dakikalarca ayakta alkışlanan müzikal, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL) ve Namık Kemal Lisesi’ne de fayda sağlıyor.

Amazonlardan başlayarak günümüze kadar geçen süreci anlatan İzmir Aşkına 8500’ün senaryosunu Filiz Güleç yazdı. Yönetmenliğini Gökmen Küçüktaşdemir’in yaptığı müzikalin danslarını Naya Aliyeva çalıştırdı. Müzikalin anlatıcısı ise bu sene de Murat Can Canbay’dı.

Müzikal gönüllüleri 6 Haziran Salı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ikinci gösterilerinin ardından 12 Haziran Pazartesi İstinye Art sahnesinde olacaklar. İzmir Aşkına 8500, yaz ve sonbahar aylarında farklı sahnelerde sanatseverlerle buluşacak.

Farklı meslek dallarından 55 kişiden oluşan gönüllü ekibin hazırladığı müzikalden elde edilen gelir bu yıl da eğitim ve sağlık alanında kullanılacak.

DESTEKLERE TEŞEKKÜRLER

İzmir Aşkına Derneği projelerine de değinen Güleç ayrıca, “Birçok alanda İzmir’e dernek olarak hizmet edeceğiz. Elbette ki bu yol taşlı. Yorucu olacağını biliyoruz. 

Herkesi bu şehrin bir parçası olarak görmeye devam edeceğiz ve şehrimizin tüm değerlerini içselleştireceğiz. Biliyoruz ki biz iyi niyetle ve gayretle İzmir ve yarınlarımız için mücadele ederken yolumuza birçok engel çıkacak, ancak bu engellere karşı çok daha kalabalık ve güçlü birileri bizim yanımızda dağ gibi duracak” dedi.

Bu yıl da müzikale pek çok kurum ve kuruluşun destek verdiğini söyleyen İzmir Aşkına Derneği Başkanı Filiz Güleç, “Pizza Locale, Coşkun Lunapark, Serabed, Fateks, Piove Coffee, Sonodis Ultrasonografi, Turyap Bornova, Ömer Barlas, Şarksan Deri, Meyhane Sisim, Serecstüdyo, Denis’s Moda ve Piove bizden desteklerini esirgemediler. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Seferihisar Belediyesi de destek veren diğer kurumlar arasında yer aldılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Kentimizin ve ülkemizin tarihini anlatmak için İzmir Aşkına 8500 ile güzel bir fırsat daha yarattık. Seyircinin gösterimize olan ilgisi ve beğenisi bizi mutlu etti. Destek olan tüm İzmirlilere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Müzikalde yer alan diğer isimler şöyle: Ahsem Arca, Ali Kâya, Begüm Gürgan, Beran Çimen, Binnur Taş, Birgül Canseven, Can Bora Birgül, Çisem Çelikoğlu, Dinçer Adıgüzel, Doğa Doğan, Ebru Evin, Ece İlaslan, Elif Semra Düzgider, Ezgi Yaman, Fadime Bilir, Filiz Güleç, Filiz Ünal, Furkan Güven, Gonca Ünal, Goncagül Çelik, Haluk Karaçöl, Hasan Döşkaya, Hasan Tahsin Karahan, İdil Öcal, İlgi Oğuzbayır, İlkay Karataş, İlkay Sılay Yurtsever

Kadir Gökavdan, Meltem Ülkü, Mercan Reis Çolak, Murat Can Canbay, Muratcan Tokgöz, Orkun Akmansoy, Özlem Çağlayan, Özlem Korkmaz, Ragıp Başol, Salih Gececi, Sedat Bozan, Selen Eliaçık, Sercan Türksever, Sevay İpek Aydın, Sidal Sevenoğlu Çandarlı, Timur Özçaylak, Tuğçe Zorlu İpek, Tuncay Mungan, Ulvi Puğ ve Ümit Öcal. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.