TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'de şiirler, halk oyunları ve çeşitli gösterilerle Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı

NURETTİN BAKİ

19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı. İzmir Valiliği koordinasyonunda, Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl protokolü, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, Şebnem Bursalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda İzmirli katıldı.

VALİ KÖŞGER: EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasındaki güvencemiz, yarınlarımızın teminatı ve en büyük zenginliğimiz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ESKİCİ: BÜYÜK VE İTİBARLI BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdür Murat Eskici, "Samsun'da yakılan ateş TBMM'nin açılışıyla dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz, bu ülke binlerce şehit verilerek, büyük özverilerle kurulan ülkemiz gençlere emanettir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biridir. Güneş kadar sıcak hislerle vatan sevgisini geliştirmeli, milli ve manevi değerlere daha sıkı sarılmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli halk oyunları ve gösteriler gerçekleştirildi, şiirler okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.