TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZKİTAP İzlenimlerim…

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2022 05:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 05:18

İzmir Kitap Fuarı Gaziemir de bulunan Yeni Fuar alanında 28 Ekim 2022 Cuma günü kitap severlere kapılarını açtı.

***

Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği olarak başkanı olduğum dernekte orada bulundu. B Hol L18 Standında okurlarımızı bekliyoruz. Dernek olarak 30 yazar ile 10 gün ortalama her gün 5-6 yazar veya şair ile imza etkinliği yaparak fuara katkı sunuyoruz.

***

Ben bunların dışında genel olarak fuara baktığımda, her zaman ki ticari zihniyetin burada da önde olduğunu gördüm. İZKİTAP düzenleyenlerin yazarlara ve şairlere bakışını gayet iyi görmüş oldum.

Fuarı mutlaka gezmenizi önereceğim. Bir birinden kıymetli yazar ve şairlerin kendileri ile sohbet etme ve eserlerini imzalı alabilme şansını kaçırmayın.

***

Fuarı gezerken bu yazdıklarımı da lütfen hatırlayın. Yazar ve şair derneklerini verilen stant yerlerine bir göz atın. Hep kıyıda köşede olan yerler. Büyük yayınevlerinin ise en güzel yerde yer altıklarını göreceksiniz.

***

Ben özellikle bağımsız yazarlar adı altında açılan stanttan söz etmek istiyorum. Fuarın en dip köşesinde evet 7-8 banko tahsis edilmiş ama önünde bolca kiriş ve beton zemin var başka hiçbir şey yok. Resmen bir köşeye itilmişler gibi bir durum oluşmuş. Buraya yazar ve şairlere yer verdik demek için bir yer hazırlamışlar.

***

Sonrada yazar ve şairlere bu ülkenin aydınları diye söz ediyorlar. Yani aydınlara, yazar ve şairlere verdiğiniz değeri bu gibi kitap fuarlarında anlamak mümkün. Ama yerel yönetimlerin ve organizasyonları yapanları Aydın kişi tabirinden yazarları ve şairleri değil ÜNLÜ kişileri kastediyorlarsa o zaman söyleyecek bir sözüm yok.

***

Fuar alanında tanıştığım birçok kıymetli yazar ile sohbet etme şansı buldum. Gerçekten ortaya koydukları eserler bir birinden değerli. Emek verilmiş, çalışılmış, kitap haline getirilmiş okurlarını bekliyor. Aslında verilen emeğin karşılığı istedikleri şey kitaplarının okunması.

***

Bir kitabın değeri okundukça artacaktır. Kitap daha çok kitleye ulaşabilmeli. İşte fuarlarda bunun için çok ama çok önemli.

***

Fuar organizasyonu yapan tüm yerel yönetimler ve organizatörlere sesleniyorum. Elbette ticari bir kazançta düşünebilirsiniz. Ancak yazarları ve şairleri hor görmeyin, anlara ve eserlerine verdiğiniz değeri, onlara tahsis ettiğiniz fuar alanındaki yerden bizlerde anlayabilelim.

***

Bu ülkenin gerçekten düşünen, yazan, harekete geçen, üreten insanlarına ihtiyaç var. Okumaktan vazgeçen bir toplum istemiyoruz. İnsanların daha kolay yazara ve eserlerine ulaşması için hep birlikte daha çok çalışmalı ve ortak programlar ve fuarlar yapılmalı.

***

Kitap fuarlarını mutlaka ziyaret edin. Yazar ve şairler ile sohbet etme fırsatını kaçırmayın. Okuduğunuz kitabın eleştirisini belki de direk yazarına yapabilme fırsatını fuarlarda bulacaksınız. Fuarlarda görüşmek üzere.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.