TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZKİTAP 2022…

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2022 05:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 05:07

İzmir Kitap Fuarı, 28 Ekim – 06 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak. Kitap fuarları hakkında haber yapmayı seviyorum. Kitaplar hakkında yazmayı da ama bu fuarları gezmenin tadı bir başka bunu söylemeden geçemeyeceğim.

***

İstediğiniz kitapları arayıp bulabilme imkanının sunulduğu bir yer kitap fuarları. Bunun yanında okuduğunuz bir öykünün, romanın yazarı ile karşılaşmak onunla sohbet etmek, dinlediğiniz okuduğunuz bir şiirin şairini görmek ona yazarken hissettiklerini sormak, harika değil mi?

İşte tüm bunları düzenlenen kitap fuarlarında bulma şansınız var.

***

İZKİTAP'ta bunlardan biri, birçok yazar ve şairin imza etkinliğinde bulunacağı, söyleşiler yapacağı İzmir Kitap Fuarı Gaziemir’de bulunan yeni fuar alanında 28 Ekim Cuma günü açılacak ve 10 gün kitapseverlere açık olacak.

***

Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER) de 25 yazar ile İzmir Kitap Fuarı’na katılacak. Bir birinden kıymetli yazarları ve eserleri ile okurlarıyla buluşacak.

***

Katıldığı her fuara çok sayıda yazar ve şair ile katılmaya özen gösteren YAZŞADER bu fuara da beklentinin üzerinde bir yazar sayısı ile katılım sağlayacak.

***

Bu fuarın düzenlenmesinde öncülük eden İzmir Büyükşehir belediyesi ve Sns Fuarcılığa yaptıkları çalışmalar ve hazırlıklar için teşekkür etmeden geçmek istemiyorum.

***

Özellikle kitap fuarı düzenleyen tüm yerel yönetimleri alkışlamak istiyorum. Kitap fuarlarının önemini burada ancak kısaca anlatabilirim. Esas olan okurların fuar alanında kendi izlenimleri.

***

Sadece kitapları görmek, yazarlar ve şairler ile tanışmak, sohbet etmek içinde olsa fuar alanına gidilmeli. Kitapların kokusu hissedilmeli.

***

Benim özellikle söylemek istediğim bir husus ise fuar alanında mutlaka yazar derneklerinin stantlarının ziyaret edilmesi. Yeni çıkan yazar ve şair arkadaşlarımızı ile tanışmaları ve eserleri hakkında bilgi almaları.

***

Mümkünse kitap listelerine mutlaka ama mutlaka yeni yazar ve şairlerin kitaplarını da eklesinler.

Gerçekten okumaktan asla pişman olmayacakları yeni kalemlerin olduğunu görecek ve mutlu olacaklar.

***

Her ne olursa olsun kitap fuarlarını ziyaret edelim, mutlaka kitapları inceleyelim ve evimizde bulunan kitaplığımız için yeni kitaplar alalım.

***

Okumak gerekli, hayatı anlamak, huzur bulmak için okumak gerekli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.