TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZDO'dan öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Çiğli Belediyesi'nin de katkılarıyla Egekent İlkokulu ve  öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZDO'dan öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Çiğli Belediyesi'nin de katkılarıyla Egekent İlkokulu ve  öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi. Öğrencilerle bir araya gelerek ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi veren diş hekimleri, öğrencilerle tek tek ilgilenerek diş taraması da yaptı.

Tarama kapsamında 1 ve 2'nci sınf öğrencileriyle bir araya geldiklerini söyleyen İzmir Diş Hekimleri Odası Üyesi Ahmet Özdikmenli, “İZDO olarak geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdik. Onlara sağlıklı diş nedir? Çürük nasıl oluşur? Sağlıklı beslenme nasıl olur? Dişler nasıl fırçalanmalıdır? gibi farklı sorular sorarak ayrıntılı bilgiler verdik” diye konuştu.

"6 ayda bir diş hekimine gidilmeli"

İZDO olarak, Egekent İlkokulunda 230 öğrenciye tarama gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdikmenli, “ Her gün kahvaltından sonra ve akşam yatmadan önce en az iki defa dişlerin fırçalanması gerekir. Doğru ve dengeli beslenme de çok önemlidir. Özellikle kemikleri güçlendiren yoğurt, süt, sebze, meyve ve et tüketimine dikkat edilmelidir. Asitli, şekerli içecek ve yiyeceklerden uzak durmak diş sağlığı açısından gereklidir. Her çocuk 6 ayda bir diş hekimine giderek kontrolden geçmelidir” dedi.

Gerçekleştirdiği sunumda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ahmet Özdikmenli, tarama gerçekleştirdikleri tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye ettiklerini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.