TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’nin 4. vekili için gözler o günde

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde İzmir’de 3 vekil çıkaran İYİ Parti’nin 4. Vekil çalışmaları devam ederken nihai sonuçlar için Cuma günü işaret edildi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İYİ Parti’nin 4. vekili için gözler o günde

TENZİLE AŞÇI

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tur seçimine hazırlanırken bir yandan da 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendiriliyor.

Parlamento seçimlerinde muhalefetin kimi yerlerde vekil sayısı düşerken kimi yerlerde de artış yaşanmıştı. İzmir’de vekil sayısını artıran tek parti İYİ Parti olurken partinin 2018 genel seçimlerinde İzmir’de 2 olan vekil sayısı 14 Mayıs seçimi resmi olmayan sonuçlarıyla 3’e çıkmıştı.

1. bölgeden Müsavat Dervişoğlu ve Ümit Özlale ile 2. bölgeden Hüsmen Kırkpınar, 28. dönem için TBMM vizesi alanlar isimler olurken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, mevcutta 3’e yükselen vekil sayısının 4’e çıkma ihtimali olduğunu söylemişti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan; sonuçlara ilişkin itirazların yapıldığı ifade edilirken maddi hataların incelenmesinin devam ettiği belirtildi.

Vekillik için gereken oy sayısının 800 dolayına indiği öğrenilirken nihai sonuç için 19 Mayıs Cuma günü işaret edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.