TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti İzmir’de ‘vekillik raporu’

İYİ Parti’de milletvekili aday adaylığı için başvuruların sonlanmasına saatler kala partinin İzmir teşkilatının vekillik başvuru raporu da büyük oranda belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İYİ Parti İzmir’de ‘vekillik raporu’

TENZİLE AŞÇI - KULİS HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını duyurmasının ardından siyasi partilerde de seçim süreci çalışmaları hız kazandı.

Siyasi partilerde, parti genel merkezleri tarafından gönderilen istifa genelgeleriyle birlikte başlayan istifa trafiği sürecin ilerlemesiyle birlikte yerini milletvekili aday adaylığı hareketliliğine bıraktı.

Öte yandan; AK Parti ve CHP İzmir’de aday adaylığı listeleri büyük oranda şekillenirken gözler en çok oy alan ve bugün milletvekili aday adaylığı başvuru süresi dolan İYİ Parti teşkilatının İzmir milletvekili aday adaylarına çevrildi.

DERVİŞOĞLU VE ÇIRAY YOLA DEVAM DEDİ

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu yeni dönemde de milletvekilliği için ‘yola devam’ dediği öğrenilirken Dervişoğlu’nun gün içerisinde resmi olarak adaylığını yapacağı öğrenildi. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre; İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da vekillik için ‘devam’ dediği ve yeni dönemde de aday olacağı belirtildi.

KIRKPINAR BAŞVURUSUNU YAPTI

İYİ Parti İzmir’de ilk aday adaylığı açıklaması İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar’dan gelmişti. Kırkpınar, Ekim 2022’de yaptığı açıklamada milletvekili aday adayı olmak için yola çıktığını ve Ocak 2023’te yapılan il kongresinde başkan adayı olmadığını açıklamıştı.

Edinilen bilgilere göre; Kırkpınar, resmi olarak milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

İL YÖNETİMİNDEN DE HAMLELER GELDİ

Milletvekili aday adaylığı için il yönetiminden de aday adaylık açıklamaları olmuştu. Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz aylarda milletvekili aday adayı olduklarını açıklayan İYİ Parti İzmir Ekonomi Politikaları Başkanı Tamer Cücü, İYİ Parti İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Osman Tamer Şahin, İYİ Parti İzmir İl Mali İşler Başkanı Figen Yıldırım, İl Başkan  Başdanışmanı Müjde Harput Apak da milletvekili aday adaylığı için başvurularını tamamladılar.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLERDEN DE HAMLE GELDİ

İYİ Parti İzmir’de ayrıca İl Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ’ın da aday adaylığı için resmen yola çıktığı ifade edildi.

2023 genel seçimleri için İYİ Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olmak için yola çıktığı öğrenilen dikkat çeken bir diğer isim ise partinin Ocak ayında gerçekleştirilen il kongresinde il başkanlığı için mevcut il başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun rakibi olan Ülkü Doğan oldu. Doğan’ın da adaylık için resmen yola çıktığı öğrenildi.

Öte yandan; il kongresi sürecinde ilk olarak başkanlık için adaylığını açıklayan ve ardından genel merkezde yapılan istişareler sonucunda milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Öztürk Keskin’in de adaylık için başvurusunu yaptığı ifade edildi.

İYİ Parti İzmir’de vekil aday adaylığı için yola çıkan bir diğer isim ise Semt Başkanı Gökhan Uysal oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.