TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezircilioğlu ‘kesin vekil’ listesi için o tarihi işaret etti

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu seçimde ‘demokrasi’ göndermesi yaparken kesin aday listesinin 9 Nisan’da belli olacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bezircilioğlu ‘kesin vekil’ listesi için o tarihi işaret etti

TENZİLE AŞÇI

İYİ Parti İzmir, 28. Dönemde kenti temsil edecek milletvekillerini belirlemek için bugün sandık başına gitti. Partinin İzmir’deki 28 bin üyesi, 66 aday adayının 64’ünü kentin 4 ayrı noktasında kurulan sandıklarda oylayacaklar.

Listede ismi olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale olurken İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da İzmir’den temayül yoklamasında yer almazken  İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, temayülde üyelerce oylanacak.

Öte yandan; Celal Atik Spor Salonu’nda kurulan sandıklarda oyunu kullanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, temayül yoklamasında ‘demokrasi’ mesajı verirken kesin aday listesi için 9 Nisan’ı işaret etti.

OLABİLDİĞİNCE ÇOK VEKİL GÖNDERMEK AMACIMIZ

Sinan Bezircilioğlu, “20 sene sonra Türkiye’ye tekrar demokrasiyi getirme iddiasında olan İyi Partimiz İlk önce parti içi demokrasiyi içselleştirerek, özümseyerek, sahiplenerek bugün bir temayül yoklaması yapıyoruz. Tabanın eğilimlerini, üyelerimizin eğilimlerini belirleme sürecine girmiştir. Bugün birinci ve ikinci bölgede toplam dört merkezde temayül yoklaması yapacağız. Bütün gün sandıkları dolaşacağım. Umarız ki akşamda en sağlıklı ve güzel sonuçları elde edeceğiz. 64 aday adayımız var. Tabanımız, üyelerimiz en doğru seçimleri yapacaktır ve bizi 14 Mayıs’taki yüzyılın seçimi diye tabir ettiğimiz seçimlerde İzmir’de İYİ Parti’yi temsil edecek olan kadroları belirlemede önemli bir eğilim ortaya koyacaktır. Bu eğilimin neticesinde de tabi ki takdir genel merkezimizindir. Biz İYİ Parti olarak meclis çatısı altındaki temsilcilerimizi olabildiğince sayısını çok tutarak hem İzmir’imizin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirmek hem de ülkemizin sorunlarına da İzmir’den ciddi bir bakış açısı ve katkı koymak üzere TBMM milletvekilleri genel seçimlerini İzmir teşkilatları olarak çok ciddi ve sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz İzmir’den olabildiğince çok milletvekilimizi İYİ Parti bünyesinden meclise gönderebilmektir. Gönderdiğimiz milletvekillerimizin de önümüzdeki 5 yıl boyunca çalışmalarını birebir takip edeceğiz. Bu bir demokrasi ve ülkeye katkı koyma süreci.

İYİ Parti tüm ilçe başkanlarını en demokratik yolla seçen parti. O nedenle demokrasiyi en fazla içselleştiren ve yaşatan parti olmakla gurur duyuyoruz. Bugün yapacağımız temayül yoklamasıyla da bunu taçlandırdığımızı düşünüyorum. Diğer tüm partilere ve Türk demokrasisine örnek olmasını diliyorum. Bir demokrasi şölenindeyiz. Umuyorum iyi geçer. Ne olursa olsun çıkan sonuçları genel merkezimize sunacağız. 9 Nisan’da da kesin milletvekili aday listesini bekleyeceğiz. Sonra da sahada var olacağız. Biz bugün temayülden çıksın çıkmasın, kesin aday listesinde çıksın çıkmasın tüm aday adayı arkadaşlarımızın, çok önem verdiğimiz yüzyılın seçimlerinde ilk günkü coşkuyla seçime hazırlanmalarını devam etmelerini ve sahada olmalarını temenni ediyorum. 14 Mayıs’ta da yepyeni bir Türkiye’ye uyanmayı temenni ediyorum. Bunu için de demokrasinin önce partimizin içinde sonra da tüm ülkede tecellisi için çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜKLERİMİZİN İNİSİYATİF VE KARARIDIR

Özlale ve Çıray’ın temayüle girmemesi ancak Dervişoğlu’nun temayüle girmesine ilişkin de değerlendirme yapan Bezircilioğlu, “O tamamen genel merkezimizin kontenjanından iki değerli büyüğümüz girmiyor. Sayın Müsavat Dervişoğlu da temayüle girme kararı almıştı. Kendisi de girecek. O tamamen büyüklerimizin, sayın milletvekillerimiz kendi inisiyatif ve kararlarıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.