TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTB’den geleneksel yeni yıl buluşması

İTB,haberlerini takip eden ekonomi muhabirlerine yönelik olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu sohbet toplantısını bu yıl da büyük bir buluşmayla gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 12:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İTB’den geleneksel yeni yıl buluşması

NURETTİN BAKİ

İzmir Ticaret Borsası (İTB), haberlerini takip eden ekonomi muhabirlerine yönelik olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu sohbet toplantısını bu yıl da büyük bir buluşmayla gerçekleştirdi. İTB’nin ekonomi muhabirleriyle gerçekleştirdiği buluşmaya İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İTB Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yağcıoğlu ve Dr. İ. Pınar Nacak ve İTB Basın ve Medya İlişkileri Müdürü Çiğdem Arman da hazır bulundu. Buluşmada yeni yıl öncesi 2022’nin değerlendirmesi yapılırken, 2023 yılında da tarım ve gıdanın öneminin artarak devam edeceği vurgusu yapıldı.

2022 BORSA İÇİN YOĞUN GEÇTİ

Buluşmada kısa bir konuşma yapan ve 2022’nin İTB için oldukça yoğun geçtiğine dikkat çeken İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, “Borsamızın bu yıl onuncusunu düzenlediği, artık gelenekselleştiğini düşündüğümüz ekonomi muhabirleri yılbaşı buluşmasında bir kez daha yoğun çalışmalarınızdan vakit ayırıp bizlerle olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederiz. Her türlü ilişkide ritüeller ve bunların devamlılığı önemlidir. Çünkü bağları güçlendirir. Sizlerle zaten mesai anlamında son derece yakın bir birlikteliğimiz var. Özellikle basın ekibimizle yoğun dirsek teması içindesiniz. Ancak böylesi bir informal yemekte paylaşımda bulunmak kuşkusuz hepimize iyi gelecektir. Zor bir yıl olan 2022 yılını uğurluyoruz. Pandeminin gölgesinde geçen 2020 ve 2021 yıllarının ardından 2022’ye hızlı bir giriş yaptık. Dünyada işler yoluna giriyor derken Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı küresel piyasaları olumsuz etkiledi. Pandeminin, küresel iklim krizinin ve savaşın dünyada neden olduğu ekonomik kriz doğal olarak ülkemize de yansıdı. Hem genelde yaşam şartlarının hem de borsamızın temel faaliyet alanı olan tarım sektörü faaliyetlerinin zorlaştığı bir yıl oldu. Borsamız açısından bakarsak 2022 yılı bizim için oldukça yoğun bir yıl oldu. Yılın son çeyreğinde Oda/Borsa seçimlerimiz gerçekleşti.  Yeni Meclisimiz oluştu, hali hazırda devam eden projelerimiz ve yeni hayata geçecek çalışmalarımızla oldukça yoğun bir döneme girdik” dedi.

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA HAYATA GEÇECEK

İTB’nin 2022 yılı boyunca çok önemli projeleri hayata geçirdiğini, bazı projelerin de hayata geçmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yağcıoğlu, ise şu ifadelere yer verdi: “Sizinle de paylaştığımız birçok projeyi 2022 yılında hayata geçirdik. 2023 Cumhuriyet’in 100’inci yılında İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ni (İTTM) hayata geçirmeyi planlıyoruz. Diğer bir önemli projemiz olan Ege Gastronomi Projesi diye adlandırdığımız ama biraz daha alt yapı çalışmalarını, hazırlık çalışmalarını yürüttüğümüz projemiz. Burada da hem tarımsal üretimin değerlenmesi hem de Ege Bölgesi’nin tanıtılması hem de bunun tarımla olan, tarımsal üretimle, üreticiyle olan bağlantıların kurulmasıyla ilgili kapsamlı bir proje hazırlıyoruz. Daha detaylı olarak önümüzdeki günlerde paylaşıyor olacağız.”

TARIMIN ÖNEMİ ARTMAYA DEVAM EDECEK

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İ. Pınar Nacak da 2022 ve yeni yıl ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı: “Ekonomi Muhabirleriyle yaptığımız ilk buluşmanın üzerinden 10 yıl geçti. O zamanda beri geri dönüşleriniz hep çok kıymetli oldu. Çünkü buradaki geri dönüşler iletişimi güçlendirici geri dönüşler oldu. Biz üretiyoruz ama kamuoyuyla paylaşmazsak etkileşimi sağlayamıyoruz. İTB tarım gıda alanında sadece İzmir’de değil bölgesinde ve Türkiye’de artık ses getiren bir kurum haline geldi. Mesela tarım teknolojileriyle ilgili bir konu konuşulduğunda borsamızın adı, borsamızla birlikte İzmir’in de adı sıkça geçmeye başladı. Coğrafi işaretler denince İTB’nin adı geçiyor. Bunları duyuyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun sebebi de bir ölçü de borsamızı takip eden siz ekonomi muhabirlerisiniz. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. 2023’te tarım ve gıdanın önemi daha da artacak. Sizinle olan iletişimimiz güçlenirse, bu perspektifte bu vizyonda daha etkileşimli işler de çıkarabileceğimize inanıyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.