TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İstiklal Marşımız, inancın zaferiyle sonuçlanan bir hürriyet destanıdır"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İstiklal Marşımız, inancın zaferiyle sonuçlanan bir hürriyet destanıdır"

TBMM Başkanı Şentop, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"12 Mart 1921'de milli iradenin tecelligahı TBMM'de bütün mebusların ayakta alkışlarıyla ebedi milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, cesaretle başlayan, imanla büyüyen ve inancın zaferiyle sonuçlanan bir hürriyet destanıdır. Her bir mısranın manası milli mücadelemizin ruhuyla mücessem marşımız, her biri sırrı mühim kelimelerle dokunmuş bayrağımızdır. Bu mukaddes bayrak sonsuza kadar milletimizin yüreğinde, vatan aşkının en gür sedası ve en coşkun ateşiyle dalgalanmaya devam edecektir. 'Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal' dizelerindeki güçlü ifadesiyle istiklalimizin marşı; istikbalimizin yıldızı ve bağımsızlığımızın ebedi belgesidir.

TÜM ECDADIMIZI RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yıl dönümü vesilesiyle Burdur mebusumuz, İslam şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şahsında aziz vatan topraklarını bizlere emanet eden tüm ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük şairimizin duasıyla; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' Aziz Milletimizi hürmetle selamlıyorum." AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.