TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstifalar nedeniyle koltuklar boşalmıştı: Mecliste yeni seçim!

İzmir'de milletvekili aday aday adayı olmak için istifa eden meclis üyelerinden boşalan komisyon üyeliği koltukları için yeni seçim yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstifalar nedeniyle koltuklar boşalmıştı: Mecliste yeni seçim!

TENZİLE AŞÇI

2023 Mayıs seçimleri için seçim süreci resmen başlarken milletvekili aday adaylığı başvuruları da açıldı.

Başvuruların açılmasıyla birlikte siyasi partilerde başkanlık yapan isimlerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde görev yapan bazı meclis üyeleri de milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişlerdi. Öte yandan; bugün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında istifa eden meclis üyelerinden boşalan komisyon üyelikleri için yeni seçim yapıldı.

Mecliste ayrıca MHP Grubu eski başkanvekili Selahattin Şahin’den boşalan başkanvekilliği koltuğuna MHP’li meclis üyesi Cüneyt Umutlu’nun geçeceği açıklandı.

Yapılan komisyon seçimlerinde ise, Plan ve Bütçe Komisyonunda AK Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Fikret Mısırlı’dan boşalan koltuğa AK Partili meclis üyesi Ahmet Uğur Baran seçildi.

Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonunda Fikret Mısırlı’dan boşalan koltuğa AK Partili meclis üyesi Ertuğrul Akgün seçildi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunda Nilay Kökkılnç’tan boşalan koltuğa CHP’li meclis üyesi Taner Kazanoğlu seçildi.

Aile ve Çocuk Komisyonunda Nilay Kökkılınç ve Dilek Yıldız Büyükdağ’dan boşalan koltuklara CHP’li meclis üyesi İlhan Dal ve AK Partili meclis üyesi Çile Özkul seçildi.

Ulaşım Komisyonunda Salahattin Şahin’den boşalan koltuğa AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Şimşek seçildi.

Deprem ve Afet Komisyonunda Salahattin Şahin’den boşalan koltuğa AK Partili meclis üyesi Barış Bükülmez seçildi.

Turizm ve Fuarcılık Komisyonunda Salahattin Şahin’den boşalan koltuğa MHP Grup Başkanvekili Cüneyt umutlu seçildi.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonunda Salahattin Şahin’den boşalan koltuğa AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Şimşek seçildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.