TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstifalar için gözler o toplantıda: AK Parti İzmir’de veda günü

AK Parti’de milletvekili ada​​​​​​​y adaylığı için istifa sürecinin başlamasıyla birlikte kulisler yeniden hareketlendi. İstifaların bugün gerçekleştirilecek il yönetim kurulu toplantısının ardından verileceği ve toplantıda veda konuşmalarının yapılacağı öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstifalar için gözler o toplantıda: AK Parti İzmir’de veda günü

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 genel seçimleri için 14 Mayıs tarihin işaret etmesiyle ve seçim sürecinin resmen işlemeye başlamasıyla partilerde milletvekili hareketliliği başladı. Geçtiğimiz hafta istifa genelgesiyle birlikte gözler AK Parti İzmir’de milletvekili aday adaylığı için istifa edecek isimlere çevrilmişti.

Genel Merkez tarafından verilen talimatla aday adayı olmak isteyen isimlere 16 Mart Perşembe gününe kadar süre tanınırken partinin İzmir teşkilatında kulislerdeki hareketlilik arttı.

İSTİFALAR YÖNETİMDEN SONRA

Edinilen bilgilere göre; son tablo, il yönetim kurulu toplantısında şekillenecek.

İstifa etmek isteyen başkan ve yöneticilerin bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında veda konuşması yapıp yarından itibaren istifalarını sunacakları öğrenildi.

6 İLÇEDEN İSTİFA BEKLENİYOR

AK Parti İzmir'de milletvekili aday adaylığı için Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat ve Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan istifalarını duyururken, Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay ve Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın da milletvekili aday adayı olmak için istifalarını verecekleri öğrenildi.  

İL BAŞKANLIĞI’NDAN 10 İSİMDEN İSTİFA BEKLENİYOR

Öte yandan; teşkilat içerisinden de AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın istifa edeceği ifade edilirken il yönetiminden de 10 ismin istifa etmesinin beklendiği belirtildi.

İl Başkan Yardımcıları İbrahim Derici, Sefa Şahin, Furkan Katmerci, Ali Arslan'ın ve İl Yönetim Kurulu üyesi Gülşen Gezici’nin de istifa etmesinin beklendiği öğrenildi.

SÜREKLİ’NİN İSTİFASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

İstifası en çok merak edilen isimlerden olan AK Parti İzmir İl Başkanı ve 25.-26. Dönem İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de milletvekili aday adaylığı için istifa edeceği kamuoyuna yansımıştı.

Sürekli’nin geçtiğimiz aylarda Ankara’ya giderek aday olmak istediğini parti genel merkezine ilettiği ve de AK Parti Genel Merkez’den vize çıktığı belirtilmişti.

SON SÖZ ÜYELERDE

AK Parti'de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından 19 Mart Pazar günü üyelerin milletvekili olarak görmek istedikleri isimleri oylayacağı temayül yoklaması yapılacak.

500 bin üyesi bulunan AK Parti İzmir’de sandığın Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda kurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.